De Club

De Club

Tornado echte dorpsvereniging met een gezellige clubsfeer.

Tornado, al 50 jaar lang, in de regio en op nationaal niveau bekend als een gedreven, gedegen, proactieve club met een ‘dorps’ karakter. Een vereniging voor leden die willen presteren, maar zeker ook een vereniging voor mensen die volleybal op recreatief niveau willen bedrijven. Zo willen we zijn en zo willen we blijven!! Een sportvereniging kan niet zonder vrijwilligers. Bij Tornado is dat niet anders. Vrijwilligers zetten zich o.a. in als trainer, coach en scheidsrechter, verkopen loten, hebben een taak als zaalwacht, rijden mee naar uitwedstrijden, wassen shirtjes of zijn lid van één van de vele commissies. Tornado kan niet zonder haar vrijwilligers en de vrijwilligers maken de vereniging Tornado.

De vereniging heeft 5 afdelingen;

  • Senioren (NeVoBo);
  • Master Competitie;
  • Recreanten;
  • Jeugd;
  • Mini’s (vanaf 6 jaar);
  • Volleybalspeeltuin;
  • 50+ groepen;

De oprichting – De oprichtingsdatum 18 februari 1969 is te danken aan de verjaardag van de pionier en tevens eerste voorzitter Alfons Leus. Met een voorliefde voor de volleybalsport benaderde hij enkele heren en legde daarmee de basis voor een volleybalclubje. Het eerste damesteam kwam voort uit een gymclubje, dat na de gymoefeningen gewoontegetrouw een partijtje volleybal speelde. Na een jaar trainen, werd de stap gezet om met 1 heren- en 1 damesteam aan de reguliere competitie deel te nemen onder de naam Volley G (van Geesteren). De kleurencombinatie zwart-geel is te danken aan twee bestuursleden uit het prille begin. De teams in de competitie speelden zo goed, ze schoten als het ware als een Tornado omhoog. Dit was voor de toenmalige voorzitter Leus de aanleiding om de naam Volley G te veranderen in Tornado. Na negen jaar werden twee zelfstandige verenigingen, Recreanten en NeVoBo, in 1985 één vereniging na moeizame fusiebesprekingen. Het aantal leden blijft de laatste 15 jaar goed in balans. Zo’n 300 leden maken deel uit van de club. De verwachting is dat het ledenaantal de komende jaren licht zal gaan dalen.

Tornado heeft een florerende jeugdafdeling waarin ruimte is voor zowel prestatie als recreatie. Tornado D1 speelt al jaren verdienstelijk in de 1e divisie. Een pracht van een vereniging.