Winst voor Tornado D1

En eindelijk is daar dan weer eens de winst! Het talrijke publiek in de Ransuil veerde op bij het laatste punt en trakteerde de dames op een staande ovatie. Terecht omdat er deze middag ook weer voor elk punt geknokt werd en de beloning ook volgde.

In de belangrijke wedstrijd tegen AVIOR wisten we wat onze opdracht was, winnen om aansluiting te behouden. In de eerste set was AVIOR scherper en beter bij de les. De buitenaanval van AVIOR werd veelvuldig gezocht en was succesvol. Het blok aan Tornado kant stond niet goed en te veel  ballen vlogen erlangs. De sprongserve in het midden van de set bleek doorslaggevend en bij 21-14 was het pleit al beslecht. AVIOR wint de set met 18-25.

De tweede set kwam Tornado goed uit de startblokken. Een serve serie van Romy Lohuis gaf een voorsprong van 3 punten (7-4). De pass lijn stond goed en Loes Kuipers kon haar aanvallers goed bedienen. Eline Meijer had vrijdagavond al een potje gewonnen met D2 en samen met Romy Lohuis en Birke Kuipers wisten zij het verschil te maken in de tweede set . AVIOR bleef aandringen doch Tornado vocht voor elk punt en wist op het einde van de set op de service van Eline Meijer naar 22-18 te lopen.  Dat was het benodigde verschil om de set te closen op 25-21.

In de derde set laat Tornado de beste set van dit seizoen zien. Met een tweetal goede serve series (Romy Lohuis en Eline Meijer) en prima aanvalsspel werd AVIOR volledig weggespeeld (25-13).

Dr op en dr over was ons motto in de vierde set. Dat was alleen niet het plan van AVIOR. Het werd een set waar voor elk punt geknokt werd. Avior had steeds twee puntjes voorsprong en Tornado knokte om de side out weer te pakken. Einde set was het AVIOR dat op 21-16 een definitief gat geslagen had. Toch wist Tornado weer terug te komen op 21-22. Helaas was het daarna een pass fout van de tot dan toe uitstekend passende Birke Kuipers, en twee serve fouten die ons de das om doen (21-25).

Tie break en voor ons zaak om de mind set snel om te zetten. In de tie break is het Tornado dat veerkracht laat zien en voor elk punt gaat. Er wordt gewisseld op 8-6. De spanning is groot en het publiek laat de Ransuil trillen bij elk punt voor Tornado. Op  11-9 volgt een discutabele bal op de netrand, punt voor Tornado. De coach van AVIOR (had al geel gehad) reageert furieus), gevolg, kaart en puntje van de coach voor Tornado. Vervolgens ruikt Tornado de winst en geeft niet meer af. Op 15-10 volgt de ontlading.

3-2 winst in een prachtig gevecht over meer dan twee uur. Voor de Tornadojonkies is dit puur zelfvertrouwen tanken en daar waren we ook wel even aan toe. Komende week gaan we weer hard werken en op naar de laatste wedstrijd van de eerste helft, met zelfvertrouwen!

Albert Abbing (krachttrainer & assistent coach Tornado D1)