Wijkvolleybaltoernooi Geesteren gaat compleet op de schop

Het jaarlijkse volleybaltoernooi in Geesteren ondergaat een flinke metamorfose. De 39e editie krijgt namelijk een compleet andere invulling dan de voorgaande.

“Het volleybaltoernooi van ‘Tornado’ wordt al jarenlang ervaren als een erg gezellig evenement en gezien de deelname van soms meer dan 100 teams is het ook altijd zeer succesvol geweest”, benadrukt Rene Hutten van de Geesterse volleybalclub. “De laatste jaren hebben we echter te maken met een dalend aantal deelnemers.”

 

Stuur gaat om

Tornado wil weer terug naar een gezonde groei van het aantal deelnemers en daarvoor is het belangrijk dat de jeugd weer actief meegaat doen. Zodoende is er gekozen voor een compleet andere opzet. Daarnaast is ook het tijdstip van het toernooi gewijzigd. Traditioneel werd het wijkvolleybal georganiseerd op 29 mei, maar rond deze periode worden er veel activiteiten georganiseerd in Geesteren. “Denk maar eens aan het PMA-voetvolleytoernooi, het wijkvoetbaltoernooi, recentelijk werd nog het mixtoernooi van handbalvereniging Stevo aangekondigd. En dan hebben we ook nog de kermis in Geesteren. Al met al een te druk programma, iets wat de deelname natuurlijk niet bevorderd”, aldus Tornado-voorzitter Hutten. “Het is dus tijd voor een andere naam en een andere opzet. Hiervoor zijn we in overleg getreden met de Activiteiten Vereniging Geesteren en voetbalvereniging STEVO, om de krachten te bundelen. Gezamenlijk wordt de organisatie opgepakt en het belooft een waar spektakel te worden.”

 

Geesteren voor een dagje Volleywood

Het jaarlijkse volleybaltoernooi van Geesteren wordt dit jaar niet gehouden op zondag 29 mei, maar op zaterdag 27 augustus; de laatste zaterdag van de vakantie. De activiteiten worden georganiseerd op het STEVO-terrein.

Aansluitend aan de volleybalwedstrijden zal de Volleywood Party georganiseerd worden in het Boon’nbos, waarbij natuurlijk een dj niet mag ontbreken. Nadere informatie over de opzet, deelname en inschrijving voor Volleywood volgt later.