Wervelstorm in Doetinchem door Dames 1

Er stond gisteren een op voorhand zware wedstrijd voor het gehavende en jonge eerste damesteam van Tornado Geesteren op het programma. Ze kregen de uitwedstrijd naar de voormalig koploper en huidige nummer 2 van de competitie, Orion in Doetinchem, voor de kiezen. Gerjan Heerkes, trainer/coach van het team, doet zelf verslag.
“In een prachtige accommodatie stonden we klaar om aan deze wedstrijd te beginnen. Vandaag voor het eerst met Melissa Maat in de gelederen. Melissa zou dit seizoen bij Alterno gaan spelen, maar de combinatie werk en topvolleybal bleek niet haalbaar, ook in combinatie met de te rijden afstanden. Dus heeft ze een aantal weken nu niet getraind en gespeeld, maar een telefoontje met het voorstel wel op mooi niveau te spelen, wat in overleg te combineren is met werk en trainen in Geesteren, leidde tot haar debuut in de 1e Divisie met Tornado. De afgelopen 4 jaren heeft ze in de 2e Bundesliga gespeeld bij VfL Oythe en SCU Emlichheim en die spelervaring was gisteren terug te zien in het spel van Tornado. We speelden gisteren namelijk een dijk van een wedstrijd tegen de Achterhoekers.”

“Het digitale wedstrijdformulier gaf al na 3 punten een probleem. Volgens het systeem stond Orion niet goed, en kregen we al een oponthoud van een minuut of 10. Met het vertrouwde formulier werd er verder gespeeld en ontspon zich een gelijkopgaande set. Op 16-16 liep Orion een paar punten weg en leek de set gespeeld. De blokafspraken werden in een time-out nog eens benadrukt en dat bleek vruchten af te werpen. Punt voor punt werd ingelopen, maar met een mooie omloopbal kwam Orion toch op 23-21.”

“Net op dat moment kwam assistent-coach Albert Abbing de zaal in, die eerst het hoogste jeugdteam van Tornado had gecoached, om ons te ondersteunen. Met Albert er bij aan de kant, gingen we er op en er over en mepte aanvoerder Ilona Reinerink de 23-25 op de borden: 0:1.”

“In de eindfase van set 1 haalden we maar liefst 6 directe blokpunten, en dat bleek in de sets 2 en 3 ook een geducht wapen. De ‘Muur van Geesteren’ deed haar naam eer aan, want in set 2 killden we er 8 en in set 3 nogmaals 7. Naast de directe punten wisten we ook de power uit de aanval te remmen en wist Danique Hutten er verdedigend heel veel ballen uit te lopen, waardoor we zelf veel
kansen kregen in de tegenaanval. Met die basispunten en een voortreffelijke stemming aan de kant en in het veld speelden we Orion naar 19-25 en 21-25 (0:3).”

“Er leek een ‘clean sweep’ in te zitten in de 4e set, maar Orion weigerde te capituleren en bleef vechten voor een punt. Met 25-22 bleef de bonus in de Achterhoek. Vier niet verwachte, maar des te beter smakende punten gingen mee naar Geesteren en konden we een prachtig debuut van Melissa bij de ‘Ladies in Black’ vieren!”