Wedstrijdverslag: Twente ’05 DS 2 – Tornado DS 2

Nadat we gezellig bij onze trainster/coach, Annet de Kinkelder, hadden gebruncht, speelden we op zaterdag 28 maart een uitwedstrijd tegen Twente ’05, de nummer 9 van de ranglijst. Omdat Tina Weerink later kwam, werden we versterkt door Inger Platenkamp.

We begonnen de wedstrijd fanatiek. Doordat we er goed bij waren in de verdediging konden we de ballen mooi afmaken. Hier had Twente ’05 moeite mee. We bouwden dan ook een voorsprong op tegen de ploeg uit Enschede. Een setstand van 16-25 was het resultaat, en het eerste puntje ging naar ons.

In te tweede set liep alles veel minder soepel. We begonnen veel eigen fouten te maken en hier profiteerde een goed spelend Twente ’05 van. Ons blok sloot te laat en de ballen kwamen niet meer zo mooi als in de eerste set. Dit heeft ons de das omgedaan, de set ging dan ook naar onze tegenstanders met een stand van 25-23.

De derde set leek een verlenging van de tweede.  Doordat we steeds te laat reageerden, maakte Twente ’05 veel punten. We hadden er moeite mee weer terug te komen in de wedstrijd terwijl onze tegenstanders hun niveau vast hielden. Ook de derde set ging naar Twente ’05 met een stand van 25-21.

In de vierde set werd er gevochten voor een vijfsetter. Ook in deze set werd ons niveau niet gehaald, maar toch liep het in de eindfase gelijk op. Onze blokkering verbeterde en de verdediging herpakte zich ook. Na vele matchpunten viel de set uiteindelijk aan de kant van Tornado. Met een stand van 31-33 gingen we door naar de vijfde set.

In de beslissende set van deze wedstrijd moesten we laten zien dat wij de sterkere ploeg waren. We gingen er dan ook vol voor en bouwden een grote voorsprong op van 10-2. Twente ’05 liet het er niet bij zitten en knokte zich terug in de wedstrijd. Een setstand van 11-15 was het resultaat. En de punten gingen mee naar Geesteren. De wedstrijd eindigde in een 3-2 voor ons.

Op vrijdag 10 april spelen wij om 21.15u een thuiswedstrijd tegen de koploper, Saasveldia DS1. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 1 en 2. We hopen dan ook op uw support!