Wedstrijdverslag Krekkers D3 – Tornado Geesteren D2

Afgelopen vrijdag 16 januari speelde Tornado Dames 2 haar eerste uitwedstrijd in 2015. De vorige wedstrijd tegen Krekkers werd met 4-0 gewonnen. We gingen dus ook met volle motivatie naar Harbrinkhoek toe om veel punten mee terug te kunnen nemen. We waren goed op dreef en begonnen de eerste set dan ook goed. Er werden weinig eigen fouten gemaakt en Krekkers wist even niet wat ze nog konden doen om deze set te winnen. De set werd dan ook binnengesleept door ons met een overwinning van 17-25.

De tweede set begon anders. Krekkers kwam beter in de wedstrijd en wij lieten hen teveel het spel bepalen door veel individuele fouten te maken. Er waren lange rally’s en het was voor ons een moeilijke opdracht om Krekkers te kunnen overmeesteren. Deze set werd dan ook verloren: 25-13.

De derde set: Tornado mocht weer aan de winnende kant spelen en dat lieten we ook merken. Er werden mooie ballen geblokkeerd en daarmee scoorden we punten. Daarnaast werden veel ballen gepakt in de verdediging waardoor wij het spel konden opbouwen. Iedereen was enthousiast en ook de wisselspeelsters aan de kant schreeuwden volop mee om ervoor te zorgen dat Tornado deze set binnen zou halen, we wouden namelijk winnen! Aan het eind van de set werd Tornado Krekkers te sterk en werd de set gewonnen: 19 -25.

De vierde set was totale spanning voor beide partijen. Wij wouden de set binnenhalen om met vier punten naar huis te gaan, en Krekkers zou de wedstrijd nog kunnen winnen als ze deze set zouden pakken. Het liep de hele wedstrijd geleidelijk op. Krekkers een punt, Tornado een punt enzovoort. Aan het eind van de set wist toch de thuisploeg de set te pakken met een 25-23 winst. De tussenstand was op dit moment 2-2 en er zou een vijfde set aan te pas komen.

De vijfde en bepalende set. De eerste paar punten moest Tornado door de spanning nog even inkomen. Toch herpakten we ons snel en stonden we met een 9-9 gelijk. Het was immers 23:30 uur geweest maar iedereen was nog bloedfanatiek. Ook Tornado blijft fit op de late avond. Het is natuurlijk wel vaker zo dat het tweede team van Tornado op dit tijdstip nog zo fit is, maar dan niet tijdens de volleybalwedstrijd. Wij lieten Krekkers achter ons en sleepten de laatste set binnen: 10-15. De wedstrijd werd gewonnen met 3-2 en we zijn nog steeds in de race om kampioen te worden dit jaar.

Aankomende vrijdag 23 januari 2015 spelen wij thuis om 21:15 uur tegen WVC Volley. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Be there!!