Voorbeschouwing wedstrijd Tornado D1 – Reflex D1

Net als alle andere teams had ook Dames 1 een lekkere rustperiode met de feestdagen. Niet alle speelsters/coaches hadden alleen maar rust, want tijdens het KVT en de voorronde van de NOJK waren een aantal na de kerstdagen al weer druk bezig. Op zondag 4 januari speelde Dames 1 dan ook al weer een vierkamp in de Ransuil en werd er in die drie wedstrijden al weer lekker gewerkt aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Met SC Union 08 Lüdinghausen, SC Spelle Venhaus en VC Sneek 3 hadden drie tegenstanders waar we lekker tegen konden spelen. Afgelopen weekend startte de 1e Divisie dan ook weer, met uitzondering van onze wedstrijd tegen De Bevers. Onze Marèll speelde namelijk dat weekend een WKK met Jong Oranje in Polen, waardoor deze wedstrijd later op de kalender terug zal komen!

Zaterdag is dus voor ons de aftrap van de tweede seizoenshelft tegen een ploeg die na een aarzelend begin van de competitie in de winning mood zit. De laatste zes competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen, waardoor Reflex Kampen inmiddels in het linkerrijtje van de stand terug te vinden is. Zover zijn wij nog niet, na een paar weken in de kelder van de 1e Divisie te hebben gestaan, pakten wij in december een hele reeks punten waardoor we tijdens de Kerstdagen zelfs boven de rode streep stonden. Met die belangrijke overwinningen wisten we de aansluiting met de middenmoot weer te bereiken en zullen we in de tweede helft die lijn door willen zetten, om op een veilige plaats te kunnen eindigen.

De uitwedstrijd in Kampen was onze eerste overwinning van dit seizoen en een onverwachte. Mijn inschatting was en is dat deze ploeg bij de betere in onze divisie hoort en dat laten ze dus de laatste speelronden ook zien. Geen gemakkelijke opgave dus in de eerste thuiswedstrijd van 2015, maar die zullen we sowieso niet hebben en dat betekent nog 11x keer flink aan de bak om punten te verzamelen.

Dames 1 en begeleiding wenst alle supporters een goed 2015 en we hopen ook dit jaar weer uw steun te mogen verwelkomen op de tribunes in De Ransuil!