Voorbeschouwing Tornado Geesteren – Rivo Rijssen

We spelen weer thuis vandaag in de Ransuil en vandaag hebben we de huidige nummer 6 op bezoek: Rivo Rijssen.

Aan de kant staat daar een oude bekende, Jeffrey Scharbaai nam aan het begin van dit seizoen het stokje over van Henriëtte ter Steege (nu CSE Zwolle).

In de eerste helft van het seizoen heeft Rivo Rijssen inmiddels al 23 punten gehaald, tegenover 16 voor de thuisploeg. Daar hebben de ‘Ladies in Black’ echter wel een wedstrijd minder over gedaan, dus in theorie is het gat geen 7 punten. Theorie is echter geen praktijk en aan ons is het om vandaag de GALA weer te laten spreken.

Afgelopen zaterdag hebben we het debuut meegemaakt van Melissa (23). In de uitwedstrijd in Doetinchem konden we met onze nieuwe aanwinst een dijk van een wedstrijd neerzetten, de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe!

Melissa speelde de afgelopen vier seizoenen in de Duitse 2e Bundesliga bij SCU Emlichheim en daarna bij Vfl Oythe. Dit seizoen bleek al snel dat de combinatie van een full – time baan als juriste en het trainen en spelen bij een eredivisieclub niet ideaal was. Temeer omdat er voor werk en sport ook nog de nodige kilometers gemaakt moesten worden. Daarom besloot ze te stoppen. Uit de SCU Emlichheim periode kende ze ondergetekende en toen het weer begon de kriebelen in de handen was de keuze snel gemaakt. Geen Eredivisie, maar Eerste Divisie. Het scheelt maar drie letters maar wel heel veel tijd! Wij zijn erg blij dat ze bij ons komt spelen, met haar ervaring en enthousiaste vrolijke uitstraling is ze een aanwinst als speelster en als mens.

Vandaag maakt ze haar debuut in de Ransuil en ook nog eens direct tegen een mooie tegenstander. Met in ons achterhoofd de meer dan geweldige wedstrijd van vorige week, gaan we deze week weer proberen verder naar de middenmoot te komen. Waar we vorige week maar twee wisselmogelijkheden hadden, kunnen we nu thuis weer beschikken over een volle bank. Dat geeft ook nog weer extra mogelijkheden en die zullen we tegen deze sterke tegenstander ook hard nodig zijn!

(Voorbeschouwing van trainer coach Gerjan Heerkes, Tornado D1)