Voorbeschouwing Tornado d1 – SSS d1: Uit het verleden behaalde resultaten………

U kent natuurlijk bovenstaande uitdrukking. Deze is voor dames 1 van Tornado heel erg van toepassing. De afgelopen wedstrijden werden gewonnen, maar dat zegt niet dat we vandaag ook maar “even” gaan winnen. Sterker nog, het wordt denk ik ontzettend lastig.

De afgelopen weken zijn we met name aan het werk geweest met afstemming en afspraken binnen het team.

Ik heb via meerdere personen te horen gekregen dat de laatste thuiswedstrijd erg “tam” was. Ik kijk daar iets anders naar. Ik zag een team dat geconcentreerd bezig was om hetgeen getraind is, in de praktijk uit te voeren. Ik kan u verzekeren dat als je al een aantal jaren op een bepaalde manier iets doet, het lastig is om dan totaal iets anders te doen.

We zijn een jong team, met heel veel potentieel. Echter is inherent aan een jongteam, dat het ook wisselvallig is. Dat is ook te zien in de wedstrijden. In een wedstrijd worden de meest mooie ballen en punten gescoord, maar daartegenover staan ook evenveel onnodige fouten en pudding ballen.

Als aan het eind van de wedstrijd de goede ballen de overhand hebben, dan heb je de wedstrijd gewonnen……simpel eigenlijk.

Als je alles goed uitvoert is het nog makkelijker, dan moet je per set maar 2 punten meer scoren dan de tegenstander.

De opdracht aan ons zelf is, om beter te spelen dan de vorige wedstrijd. Ons motto is:  “vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag”.

Als ik het zo op papier zet is het eigenlijk het hele volleybal heel simpel……………

(Voorbeschouwing door trainer/coach Matthijs Bult)