Voorbeschouwing Orion D1 – Tornado D1

 “We hebben inderdaad weer een zware klus, aanstaande zaterdag” zegt trainer coach Gerjan Heerkes van Tornado Geesteren, “al kunnen we dat nu elke wedstrijd gaan roepen, als je ziet waar we staan. We kunnen heel veel clichés uit de kast halen, maar het feit ligt er, we hebben pas 11 punten gehaald uit 7 potjes. Dat resulteert in een 11e plaats, maar daar liggen we in Geesteren niet wakker van”

Gerjan weet dat bouwen aan een nieuw team een paar maanden kost. Bouwen aan een team waarmee je bij wijze van spreken ook mee zou kunnen spelen in de MA Hoofdklasse(qua leeftijd) duurt gewoon nog langer.

“Dat betekent, dat we hard doordeweeks hard moeten werken en op de zaterdag moeten geloven in wat we doordeweeks hebben laten zien. Ik vind het opvallend dat met name de teams die uit de 2e Divisie omhoog komen het zo goed doen, wat ik zie is dat het vooral de teams zijn met ervaren speelsters. En in onze divisie kom je een heel eind als je vastheid in niveau kunt laten zien. En die hebben wij nog niet in voldoende mate.

Zaterdag tegen een ploeg, die zelfs al bovenaan heeft gestaan. We zijn benieuwd wat ons te wachten staat. En het mooie van mijn team is, dat we er weer onbevangen in zullen knallen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.