Volleywood in Geesters Boon’nbos

GEESTEREN – Afgelopen zaterdag 2 september was het zover, de tweede editie van Volleywood vond plaats. 31 volleybalteams streden op het gras van voetbalvereniging STEVO om de felbegeerde wisseltrofee. Het volleybalfestijn laat zien hoe groot Geesteren kan zijn door samenwerking tussen Tornado, die het geheel organiseert, STEVO, die velden beschikbaar stelt, en sporthal de Ransuil, die parkeermogelijkheid biedt. Er is een cluster ontstaan dat in samenwerking met de vrijwilligers en sponsoren, waaronder Slagerij Hemmer en Plus Wallerbosch, 210 sporters niet alleen laten sporten maar vooral genieten.

Volleywood, het volleybalfestijn in Geesteren dat sport combineert met gezelligheid en ontspanning, met als centraal punt het Boon’nbos, gelegen naast het complex van STEVO, beschikbaar gesteld door familie Oude Wesselink.

Het toernooi
Volleywood is vorig jaar ontstaan als opvolger van het in populariteit krimpende wijkvolleybal, waar wijkteams vanuit Geesteren het tegen elkaar opnamen. Volleywood breekt met deze traditie door sporters de kans te geven om met een eigen team, vanuit of vanbuiten Geesteren, mee te doen. Waar het aantal deelnemers van wijkvolleybal afnam, is Volleywood juist aan het groeien, tien extra teams ten opzichte van de eerste editie, vorig jaar en volgens Rene Hutten is er in volgende edities nog genoeg ruimte voor verdere groei! Ook vanuit het publiek en de deelnemers wordt enthousiast gereageerd op de nieuwe opzet, van enthousiasme over het feit dat de teams niet wijk gebonden zijn,  maar ook positieve geluiden over de invulling van het avond programma in de vorm van topband The Marshalls, die na De Zwarte Cross en het voorprogramma van Normaal nu ook Volleywood Geesteren op hun lijstje kunnen afstrepen.

Aftrap
Dat de laatste zaterdag van de zomervakantie een goede dag voor dit evenement was werd al duidelijk door het aantal inschrijvingen, en dit werd ook nog eens bevestigd door het publiek dat zich niet lieten afschikken door de weersverwachtingen. Zelfs de voorspelde regen kon de pret niet drukken. Dat dit de ideale dag is voor Volleywood komt ook omdat het sportseizoen weer begint. Niet alleen als aftrap voor het volleybalseizoen voor Tornado, ook voetballers van STEVO zagen hun kans schoon als voorbereiding op het seizoen.

Gasten uit Groningen
Dat Volleywood groter is dan zijn voorganger werd maar al te duidelijk door het team van G.S.V.V. Donitas. De Groningse studenten, die komend jaar de vereniging gaan besturen, besloten dat het toernooi in Geesteren een goede opening zou zijn voor hun sportseizoen en collegejaar. De studenten wilden natuurlijk de trofee meenemen naar het hoge noorden, maar helaas voor de Groningers ging het team “Woodstars” (foto) er met de titel vandoor. Nadat de titel was verdeeld was het toernooi nog niet afgelopen, het spectaculaire avondprogramma barste los en ging tot de late uurtjes door.