Via tiebreak pakte Esch Stars de zege van Tornado

Afgelopen weekend werd een streekderby dichtbij huis gespeeld. Tijdens de eerste helft van het seizoen werd deze derby, gespeeld in Geesteren gewonnen door Tornado met 4-0. Dat Tornado  deze keer ook met de vijf punten naar huis zouden gaan werd niet verwacht. Esch Stars, die zich op de op een na laatste plek bevonden, zouden er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

Esch Stars begon daarom ook sterk. Zij voerden de regie tijdens de eerste en tweede set. Tornado gaf zich hier aan over en gaf geen gas terug. Tornado was kalm en leek het allemaal wel oké te vinden. Er was geen servicedruk, iets waar de ploeg uit Geesteren normaal sterk in is. Ook was er van organisatie geen sprake. Er was chaos waar rust moest zijn en rust waar het enthousiast zou moeten zijn. De eerste twee sets zijn door het sterke spel van Esch Stars en het zwakke spel van Tornado gewonnen door Esch Stars met 25-13 en 25-22.

De derde set. Een set waarin de knop om moest bij de dames van Tornado. Wanneer de dames uit Geesteren met punten naar huis wilden gaan en de wedstrijd wilden winnen, moest het nu gebeuren. Er werd een ander spel gespeeld. De servicedruk was terug en er werd vanuit de organisatie gespeeld. Dit is het spel dat de dames onder leiding van Patrick te Vaarwerk graag spelen. Rust uitstralen, sterk spel en enthousiast bij ieder punt. De derde en vierde set werden door het betere spel van Tornado gewonnen met 25-23 en 25-13. Tussenstand 2-2.

Dat betekende een laatste en vijfde set. In deze set ging het gelijk op. Esch Stars tikte als eerst de acht punten aan, en ging met de kantwissel aan kop. Door individuele fouten en terughoudend spel is deze laatste set naar Esch Stars gegaan. Een 3-2 eindstand voor de dames uit Vasse. Tornado mag tevreden zijn met de twee punten die zij behaald hebben maar hebben te weinig uit de wedstrijd gehaald. De toppers uit Tornado dames 2 wederom bedankt voor jullie deelname aan deze wedstrijd!

Deze week opnieuw opladen voor de thuiswedstrijd die gespeeld wordt op zaterdag 10 maart in de Ransuil in Geesteren. Kerkemeijer Gemini staat op het programma. Supporters allemaal bedankt voor de komst naar ’t Eschhoes in Vasse. Wij zien jullie zaterdag graag terug in de Ransuil!