Verschillende belangen Rivo en Tornado

“Een derby,  wat houdt dat tegenwoordig nog in?” zegt Jeffrey Scharbaai trainer coach van Rivo Rijssen dames 1, doelend op de wedstrijd van zaterdag tussen zijn team en Tornado Geesteren. Om te vervolgen met “Rijssen en Geesteren liggen nog wel een stukje uit elkaar en ze hebben volgens mij verder weinig binding om er een echte derby van te maken.

_MG_1147

Van onze kant zijn er in ieder geval geen derby gevoelens, omdat ik denk dat er niet echt ingrediënten zijn waardoor je  het een echte derby  kunt noemen. Misschien dat het voor Manon van ’t Rood (foto nummer 10) , zij ging in het seizoen van Tornado naar Rivo,  anders is maar voor de rest  in ieder geval niet.”

Jeffrey verder: “Wij zullen Tornado  in ieder geval niet onderschatten. Ze zullen ongetwijfeld een betere wedstrijd  neerzetten dan het heen duel in Geesteren  in de eerste helft van het seizoen. Tornado heeft wat uit wedstrijden  betreft een prima staat van dienst.  Bij Orion in Doetinchem bijvoorbeeld  hebben ze tegen een goede tegenstander een goede partij neergezet.

Na een uitstekende wedstrijd  van ons vorige week in Tubbergen,  afgesloten met 0-4 winst, zijn we maandag gewoon  weer verder gegaan met trainen. Vanzelfsprekend, want makkelijk zal het ons zeker niet worden gemaakt.  Tornado heeft de punten heel hard nodig en zal tot het uiterste gaan om er met een aantal uit Rijssen te vertrekken.

Echter willen wij het maximale uit onze wedstrijden  halen om zo hoog mogelijk  te eindigen. In het begin van het seizoen hebben we als doel gesteld om ons te handhaven in de eerste divisie maar  gelukkig konden we deze bijstellen naar de target om voor de top 5 te gaan.  Er is nog van alles mogelijk,  dus zal het zaterdag verwacht ik in ieder geval een mooie pot volleybal worden. Rivo  Rijssen dames 1 is fit en heeft er zin in.

Trainer coach Gerjan Heerkes van Tornado vindt dat zijn ploeg het Rivo in de Ransuil in Geesteren wel erg gemakkelijk heeft gemaakt.  “Dat willen we zaterdag beter gaan doen, en we zijn de punten hard nodig in deze fase, hetgeen niet voor Rivo geldt. Zij spelen een constant seizoen en staan inmiddels veilig. En al is het dan niet direct  een derby, de onderlinge wedstrijden zijn wel altijd bijzonder.  Zoals het nu lijkt,  hebben we alle speelsters  zaterdag aan boord, alleen is het meespelen van Eline Meijer nog niet zeker.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.