Twentse Derby op “Europa Cup” niveau

In het voetbal kennen we de heen- en terugwedstrijd in de bekerwedstrijden en wedstrijden in de Europa Cup.
In een uit- en thuiswedstrijd worden dan bepaald wie er naar de volgende ronde mag en wie er uitgeschakeld is.

Nou is dat laatste niet het geval, maar door een speling van het lot, oftewel de planning van de wedstrijden, komt het toevallig zo uit, dat we twee weken na de uitwedstrijd in Weerselo nu al weer thuis gaan spelen tegen Wevo”70.

Na afloop zal er niemand zijn uitgeschakeld, maar weten we wel wie in de onderlinge confrontaties er het meeste aan heeft overgehouden.

Na de wedstrijd in Weerselo overheerste aan onze kant het gevoel dat we het in de wedstrijd zelf hebben laten liggen. Wel voorsprongen opgebouwd in sets, maar in de eindfases lieten we ons het kaas van het brood eten. Uiteraard teleurstelling direct na afloop van de wedstrijd, maar ook reëel besef dat Wevo”70 het gewoon heel goed gedaan heeft in de beslissende fases van de wedstrijd!

Zaterdag een nieuwe kans om te laten zien, dat we het wel kunnen. Ook om aan ons publiek te laten zien dat we het echt wel kunnen afmaken, en niet te vroeg los laten. Dat hebben we afgelopen zaterdag wel laten zien tegen SVI, waar we na het verlies van twee spannende eerste sets na een 0:2 achterstand de wedstrijd konden ombuigen naar een 3:2 winst.

Ook de ploeg van Hans Giesselink won afgelopen zaterdag met 3:2 en staat in de stand bijna op gelijke hoogte met ons. Zij staan op 19 punten en wij op 17, maar Wevo”70 speelde al een wedstrijd meer.

Allemaal ingrediënten voor een mooie pot Twents volleybal. Wij verheugen ons er al weer op, en hopelijk zien we ook zaterdag weer een gevecht om de punten. Want de slijtageslag in Weerselo ligt nog vers op ons netvlies. Dat resultaat willen we graag anders zien en die kans hebben we vandaag. We gaan er voor en hopen weer op uw steun!!