Tornado niet opgewassen tegen Reflex

“Soms speel je wedstrijden, waarin je eenvoudigweg een tegenstander treft die het die dag beter voor elkaar heeft dan jij. Reflex Kampen was gisteren zo’n ploeg.” Zegt trainer coach Gerjan Heerkes van Tornado Geesteren. “Met een ervaren team met goede speelsters, speelde de Kampense ploeg heel degelijk en solide. In de eerste, derde en vierde set schakelden ze halverwege een tandje bij en wonnen vrij eenvoudig vier punten in Geesteren. En daarmee pakten ze hun 7de overwinning op rij en ik denk dat ze nog in de top 3 gaan eindigen. Wij pakten een puntje mee, en meer zat er gisteren ook niet in, zo eerlijk moeten we ook zijn. Wij moeten in de tweede helft de punten bij andere ploegen gaan halen.”

Maar Tornado verkocht de huid wel duur. Er werd volop strijd geleverd en zeker de tweede set was voor de volleyballiefhebber meer dan het aankijken waard. In de openingsset had de ploeg uit Geesteren tot 4-4 kunnen bijblijven, Reflex liep uit naar 5-10 en 10-16. Vooral Hylkje Meijkamp en Lian Heestermans wisten de hen geboden kansen te benutten. Een strakke serve serie van Melissa Maat bracht het verschil tot 14-16 terug, door drie opeenvolgende scores van Tornado voor Reflex werd het 14-19.

Eline Meijer scoorde twee keer (16-19) en de gasten volgden dat voorbeeld en een extra punt voor 16-22. Tornado was niet aangeslagen, kwam terug naar 19-22, maar een foutserve op het verkeerde moment gaf Reflex de 19-23 voorsprong. Ze maakten het met 19-25 af. Totaal 16 eigen scores en 5 punten voor Tornado lieten ze aantekenen.

In de tweede set liep Tornado uit naar 6-1, en 13-8, bij 14-17 had Reflex de regie overgenomen. Het leek een kansloze missie voor de ploeg uit Geesteren te worden toen de gasten de stand op 20-23 hadden gebracht. Maar een foutserve (21-23) en een ace (Melissa Maat (22-23) kunnen dan ineens in een paar minuten veel veranderen. Als de krul over het blok dan ook nog binnenvalt en het 23-23 wordt, is de spanning terug. En het bleef spannend met setpoints over en weer tot en met 29-29. Melissa krulde de bal weer over het blok en sloeg even later via het blok raak. Met 10 punten in deze set had ze scorend een fors aandeel in de setwinst.

In de derde set liep Tornado uit naar 6-0, Reflex schakelde bij en had bij 10-10 de achterstand goedgemaakt. Nu was het vooral de torenhoge foutenlast die Tornado dwars zat. Bij 15-13 na een aantal scores van Ilona Reinerink stonden ze nog steeds voor, maar het bleef fouten regenen en zo kwam de thuisploeg van de regen in de drup. Via 16-18 en 17-21 werd het 18-25. Tornado had 14 keer voor Reflex gescoord, te vaak om middels eigen scores of kadootjes weg te werken. Want Reflex was met vier uitgeslagen aanvallen en een foutserve een stuk minder gul.

De gasten uit Kampen maakten het in de vierde set routineus af. Tornado bleef met een te hoge foutenlast spelen, scoorden zelf wel mooie punten, maar konden toch het verschil niet maken. Bij Reflex was mid Colinda Makken erg trefzeker in deze set. Ruth en Esmee Oude Avenhuis lieten bij Tornado de nodige punten aantekenen. Reflex kwam na 2-5 op 7-13 en stoomde door naar 13-21. Op 15-23 was er na twee aces van Ruth even een sprankje hoop dat het nog om zou slaan, Ellen Pieffers haalde de serve terug en zette Reflex op matchpoint. Het 10de punt in deze set van Tornado voor Reflex besliste de wedstrijd.

“Zaterdag gaan we naar VC Sneek III, dat een plaats onder ons staat en aan ons de opdracht daar met een serieus aantal punten vandaan te komen om de aansluiting met de middenmoot weer te herstellen. Daarna zullen we wekelijks moeten vechten om terrein te winnen op onze concurrenten.” Sluit trainer coach Gerjan Heerkes af.

gh @ Vizier op Volleybal.