Trainer Gerjan Heerkes verlengt bij Tornado Geesteren

De Technische Commissie en het bestuur van Tornado Geesteren zijn bijzonder content te kunnen melden dat Gerjan Heerkes (48) ook het volgend seizoen (2015/2016) als trainer/coach aan de club verbonden blijft.

Tornado Geesteren is een ambitieuze vereniging met een groep talentvolle speelsters in de 1e damesselectie uitkomend in de landelijke 1e Divisie en niet te vergeten een fantastisch jeugdplatform met aankomende talenten, waar hij mede de grondlegger van is geweest, twee jaar geleden. “Het is leuk om hiermee en hier aan te werken. Trainen doen we zowel individueel alsook in teamverband, maar altijd met het idee van ‘beter worden’. Altijd gericht op het maken van een punt, niet het vermijden van een fout”.

De in Emlichheim woonachtige Heerkes vervolgt: “Bij Tornado Geesteren kan ik als trainer/coach de technische lijnen uitzetten en heb de ruimte gekregen om samen met de TC dat beleid zo vorm te geven, dat dat op één lijn ligt met mijn visie op het spelletje. Daarbij heb ik in Albert Abbing een goede co-trainer die die visie deelt en dat maakt de samenwerking erg prettig en gemakkelijk.”

Trots op Tornado: “Ja, dat ben ik zeker, vooral in de vorm dat ik onderdeel ben van wat er de laatste jaren aan het groeien is. Qua organisatie in de vereniging, maar ook in de ontwikkeling van het technische beleid en de structuur die daar nu aan gegeven wordt. We timmeren aan de weg met onze (jeugd-)teams en dat heeft uitstraling. De betrokkenheid van de mensen uit Geesteren bij de vereniging wordt groter en dat is mooi om te zien. Niet alleen bij Dames 1 maar ook bij de jeugdteams zie je steeds meer publieke belangstelling. Persoonlijk vind ik het vooral mooi, dat er vooral veel meer jeugd op de tribunes zit bij het 1e. Mooi dat ‘ons’ volleybal meer aantrekkingskracht krijgt. Ook mooi dat de club verder wil op de ingeslagen weg. Mijn werk bij Tornado Geesteren is nog niet klaar.”

Bestuur en Technische Commissie van Tornado Geesteren weten die extra inspanningen op waarde te schatten en zijn al vroeg dit seizoen met Heerkes in gesprek gegaan om de samenwerking met haar hoofdtrainer – succesvol – te verlengen.