TORNADO WINT DERBY VAN KREKKERS 3

Door Tina Weerink: ‘Vrijdagavond, de vaste avond voor onze thuiswedstrijd. Dit keer was het Krekkers dames 3 die bij ons in de Ransuil kwam om een potje te volleyballen.

In verband met twee blessures in ons eigen team, deed Marèll Oude Avenhuis met ons mee. Rond kwart over negen ging de wedstrijd van start. We begonnen gelijk enthousiast en probeerde de druk aan de Krekkers-kant op te voeren. Dit ging aardig goed. We liepen de gehele set een aantal punten voor. Dit hadden we onder andere te danken aan onze servedruk. De eerste set hadden we in de pocket met 25-21. Nu was het de kunst om dit vol te houden.

De tweede set ging het gelijk op. Er werden mooie en lange rally’s gemaakt. Een leuke set om te spelen maar ook om naar te kijken. Onze verdediging was sterk, weinig ballen raakten de grond aan onze kant en we probeerden zoveel mogelijk punten uit te lopen. Ellen maakte een paar mooie snoekduiken die echt het benoemen waard zijn. Eindstand 25-21.

De derde set gingen we goed van start. We stonden al 2-0 in setstand voor en daardoor was het voor ons gemakkelijk om enthousiast te blijven spelen. Ook de bank moedigde ons goed aan en verschillende liederen van Tornado werden gezongen. Er zat veel variatie in ons spel met mooie aanvallen, prikballen en spelverdeling. De servedruk bleef ook zijn vruchten afwerpen. Een mooie eindstand van 25-13 voor Tornado.

De laatste set gingen wij als een Tornado. Loes begon met serveren en het leek niet op te houden. Punt na punt werd er met haar serve gemaakt. Voor we het wisten was het al 6-0. We werden enthousiaster en gingen meer experimenteren. Marèll gaf nog een paar mooie shows door tijdens de rally om een combinatieaanval te roepen. Dit verwachtte Krekkers uiteraard niet en zo werden mooie punten binnen gesleept. Drie sets hadden we al, maar we gingen voor de bonus. Op een gegeven moment werd er een harde bal geslagen vanaf onze kant en kwam tegen het hoofd van een van de dames van Krekkers. Door een flipperkast-effect bij Krekkers kwam de bal met geluk nog over het net. Op dat moment was er een ommekeer in de wedstrijd. Onze Manon leek te schrikken van de situatie en ving de bal. Het leek erop dat ze het spel wilde stilleggen omdat er iemand een harde bal tegen het hoofd kreeg. Door deze sociale actie, vielen meerdere monden open van verbazing. Manon kreeg ook door wat ze deed en corrigeerde zich door de bal als door de bliksem getroffen toch nog over het net te gooien. Jammer dat de scheids deze vang/plak-bal toch had gezien en deze natuurlijk affloot. Hierna werd ons spel even rommelig en maakte we een aantal persoonlijke fouten. Krekkers werd enthousiaster en scoorde een aantal punten achter elkaar. Annet lastte een time-out in en we werden weer even wakker geschud. Nadat we het veld weer betraden, maakten we de set af. Eindstand 25-13’.