TORNADO wint de derby van Dynamo

Dynamo Tubbergen – Tornado Geesteren 1:3 (18-25, 26-24, 21-25, 19-25)
Met een knappe prestatie wist Tornado Geesteren gisteren DE derby van Twente te winnen, en dat met een goed, bij vlagen degelijk en vooral tactisch slim spelletje. Dat tot grote vreugde van speelsters en begeleiding, maar ook voor de grote schare fans die de tribunes bevolkten.

De eerste set begon gelijkopgaand. Romy Loohuis serveerde ons naar 2:5, op 8:7 nam Dynamo het stokje over. De voorsprong van de thuisploeg groeide naar twee, drie punten totdat Bianca Meyerink aan de servelijn kwam. Er op en er over, van 11:8 naar 11:14. De drukvolle serve zorgde er voor dat we de ‘Muur van Geesteren’ goed konden neerzetten en blokkerend de nodige punten konden maken. Dat spelletje konden we goed vasthouden en op serve van Ruth Oude Avenhuis liepen we door naar 15:22. Dynamo kwam niet onder de druk uit en aan het net heerste de Geesterense blokkering: 18:25 (0:1).

Set 2 ging ook weer gelijk op. 3:3 werd 7:7 en op 10:12 hadden we de eerste voorsprong. Toen leek er een kentering te komen. Jorieke Loohuis serveerde Dynamo in een serie naar 14:12 en op 16:13 vluchtten we in de tweede time-out. ‘Eigen spelletje spelen, en blijven kijken naar de overkant’. Dynamo bleef druk houden en scoren ging aan onze kant minder. Isa Geuke serveerde de thuisploeg naar 23:17 en leek de set beslist. Ilona Reinerink scoorde vanaf de drie het 18e punt en Suzan van Nieuwland kwam er in voor de serve. En hoe! Messcherpe services draaiden het beeld van de set helemaal op de kop, de blokkering stond weer en Danique Hutten veegde het achterveld schoon. Op 23:21 werd een lange ralley beslist door Jilke Rikhof, die hard doorkwam: 24:21. Een slimme doortikbal van Marèll Oude Avenhuis bracht ons weer aan serve en wat een keer lukt, kan ook twee keer lukken: Loes Kuipers werd ingebracht voor de serve en weer lukte het om extra punten te scoren op karakter. Op 24:23 snoeide Ilona de gelijkmaker er in en leek een sensatie in de lucht te hangen. Inderdaad ‘leek’, want twee punten later pakte Dynamo de tweede set met 26:24 (1:1).

In set drie kon je zien dat het spectaculair terug komen in de eindfase van de tweede set zijn doorwerking had. Gestaag werd er een voorsprong opgebouwd en via 7:12 kwamen we op 10:15 voor. De goed invallende Laura Booijink bracht Dynamo terug in de set, op 14:15 een time-out. Beide teams scoorden hun sideouts, maar op 20:19 leek de set weer te draaien in het voordeel van de thuisploeg. Romy Loohuis kwam de passlijn versterken en toen kwam de fase van Ilona Reinerink, die terug kan kijken op een goede wedstrijd. Steeds weer goed in stelling gebracht denderde het ene na het andere punt naar de grond. Op 21:21 kwam Bianca Meyerink weer aan serve en die druk werd de thuisploeg te machtig. Esmee Oude Avenhuis en Ilona killden de laatste twee punten naar de vloer en stonden we zomaar op een 1:2 voorsprong: 21:25.

In set vier begonnen we niet scherp genoeg. Dynamo liep via 3:0 en 7:4 naar 11:6. Na de eerste time-out keerden we scherper terug binnen de lijnen. Een serveserie van Birke Kuipers bracht ons op een punt van Dynamo: 12:13. Weer een spannende sideout-fase. Om en om scoorden de teams hun punten, tot aan 17:17. Toen kwam weer Birke aan de servelijn en dat leverde ons zes punten achter elkaar op. Het bleek de beslissing in de set en de wedstrijd, met 19-25 ging ook de vierde set naar Tornado Geesteren!

Een terechte uitslag, constanter gespeeld en beloond voor het goed uitvoeren van afspraken. Tactische wissels werden goed opgepakt en dan komt dit er uit. Het publiek uit Geesteren was een grote steun in de rug en daardoor mede getuige van een mooie winst de derby.