Tornado verzuimt door te drukken in Amsterdam

Al vroeg op de ochtend voor volleybal begrippen reist de Tornado naar Amsterdam voor onze verste uitwedstrijd. We hebben er maar een dagtochtje van gemaakt en na een voorspoedige reis kwamen we aan in hartje Amsterdam waar je nooit een grote sporthal zou verwachten, maar waar die wel was ;). Voor de parkeerplaatskosten kun je in Twente al zo ongeveer een weekendje weg.nl maar goed, ook dat is uiteindelijk gelukt.
De wedstrijd start en gaat gelijk op. Een meer ervaren US speelt gevarieerd en valt hard en opportunistisch aan over de buitenkanten. Tornado speelt vanuit een prima serve druk en verdediging en blijft goed bij. In een gelijk opgaande eerste set is het Tornado dat boven de 20 de meeste lef toont en zo de eerste setwinst binnensleept (23-25).

In de tweede set loopt Tornado boven de 10 door een uitstekende serve serie van Giorgia Rond Uit naar 10-17. Toch wordt het nog even spannend als US eenzelfde serve serie neerzet. Echter op 20- volgt wederom een goede serve serie en is de set dicht 21-25.

In de derde set heeft US continue de overhand. Het spel aan Tornado zijde wordt slordiger, de pass komt minder aan en de persoonlijke foutenlast wordt te hoog. Knokkend voor elk punt weten we nog bijna terug te komen in de set op 22-20. US is echter bij de les en speelt vanuit hun team bezien ook een goede set en scoren veel eigen punten. 25-20 voor US.

In de vierde set is de totale foutenlast van Tornado te hoog. De pass komt niet aan, geen aanvallen die punten scoren en een te magere service zorgen voor een snel verlies, 2-2 in sets.

Helaas ging ook de Tie break met ruime cijfers naar US waardoor zij een verdiende 3-2 overwinning behalen. Wij hebben gestreden voor elk punt en in de eerste twee sets een mooi niveau laten zien. Oftewel, er is ruimte omhoog in onze ontwikkeling en daar gaan we de komende week weer hard aan werken.

Albert Abbing (assistent coach Tornado D1)