Tornado verliest vijfsetter van Rivo in Rijssen

Rivo Rijssen – Tornado

Na een lekker kopje koffie of thee bij de trainer, is Tornado afgereisd naar Rijssen.
Tot onze grote verbazing speelde het 1e team van Rivo niet op centercourt, omdat ze bang waren dat ‘onze Carmen’ haar serve met 16 meter lange aanloop zou gebruiken.
Bijzonder dat een veld van één speelster kan afhangen.

De eerste set begon het spel bij de dames uit Geesteren wat rommelig. De aanvalsters hebben moeite de bal op de grond te krijgen in de Reggehal. Daarnaast weet Rivo wel haar punten te scoren en daarmee was set 1 al snel uitgespeeld : 25-15.

De tweede set moeten de meiden van Tornado niet één, maar twee tandjes gaan bijzetten om het spel om te draaien.  Op een sterke serveserie van Carmen ( zonder haar 16 meter lange aanloop) heeft de passlijn van Rivo geen antwoord, want links en rechts knalden de ballen weg. Tornado behaalde haar niveau deze set en haalde de set binnen met 15-25. Dus de teams staan weer op gelijke hoogte.

Deze lijn moet Tornado doorzetten, willen ze de derde set ook binnen halen. Tornado pakt een riante voorsprong, maar weet deze niet  vast te houden. Langzaam wist Rivo weer punten te sprokkelen en zo staan beide teams weer op 18 gelijk. De meiden uit Geesteren wisten de set af te maken en met 23-25 is ook set 3 binnen.  (Tussenstand 1-2)

De vierde set had voor Tornado de laatste moeten zijn, maar helaas blijkt dit een kopie van set 1 te worden. Een hoge foutenlast aan de kant van Tornado zorgt voor opnieuw een 15-25 setverlies.

De eerste 5-setter in de competitie voor beide ploegen. Deze set zijn zowel Tornado als RIvo gebrand om deze set binnen te halen. Tot 7-7 gaat het gelijk op en met 8-7 voor Rivo is de veldwissel.
Tornado knokt zich terug en bouwt een voorsprong op van 2 punten waarbij er zelfs op 14-13 een matchpoint verscheen voor Tornado.
Helaas werd ook deze voorsprong te makkelijk uit handen gegeven en met een spannend einde is het 16-14 voor de thuisploeg geworden.

Ondanks dit onnodige verlies voor Tornado, heeft Geesteren er wel wat interessante wist-je-datjes aan over gehouden.
Wisten jullie dat:
– Rivo normaal op centercourt speelt, maar voor de 16-meter lange aanloop van onze Carmen dat niet meer durft?
– Rivo blijkbaar last had van wespen in de zaal?  (en dat in november)
– Dat Tornado na deze wedstrijd nog steeds boven Rivo staat.