Tornado verliest van Dash door hoge eigen foutenlast

Na een week verplichte rust, kon Dames 1 afgelopen zaterdag afreizen naar het pittoreske Vorden.De navigatie van de Nevobo volgend, kwamen we terecht bij de plaatselijke Chinees, maar even later vonden we de sporthal van Dash.

 

Dash verloor vorige week maar krap aan van kampioenskandidaat Set Up”65 II dus dat zei al wel iets over de kracht van dit voor ons onbekende team uit de Achterhoek.

 

Met het inspelen was wel al te zien dat er een hoop ervaring aan de andere kant van het stond. En dat hebben we ook in het verloop van de wedstrijd zo kunnen ervaren.

 

In de eerste set begonnen we sterk. Op een 10-15 voorsprong serveerden we een ace op de achterlijn. De lijnrechter gaf dat ook keurig aan. De arbiter van dienst zag het echter anders en kende het punt toe aan de thuisploeg. Dus in plaats van 10-16 stond er ineens 11-15 op de bordjes. Gevoelsmatig een wereld van verschil. En met dat “gevoel” kon de ervaren ploeg van Dash Vorden veel beter mee omgaan. Wij grossierden ineens in fouten en konden daar niet meer een passend antwoord op vinden. Tekenend voor die fase was dat van de volgende 30 punten die werden gespeeld dat 26x een punt voor de thuisploeg opleverde en wij in set 2 al tegen een achterstand van 11-2 aan stonden te kijken. 1e set 25-17 voor Dash.

 

Vervolgens komen we weer aan het spelen toe en beginnen we in te lopen. Halverwege de set komen we bij 19-17 op twee punten en vlucht Dash in een time-out. Een hele goede, want drie ballen later is het 22-17 en speelt de thuisploeg de set op routine keurig uit: 2:0.

 

De sets er na steeds hetzelfde beeld. Dash loopt weg, we halen in, komen vlak bij en geven het vervolgens zelf ook weer weg door een veel te hoge foutenlast. Dat laat trouwens onverlet dat de uiteindelijke uitslag van 4:0 voor Dash volkomen verdiend is!

 

Met “als” kom je nergens in een analyse en dat is ook op deze wedstrijd van toepassing. Feit is wel dat het deze middag ook zomaar de andere kant op had kunnen lopen. En ook dat was dan weer keurig te analyseren, maar dat helpt ons helemaal niets. Aan het einde van de middag, levert het ons helemaal niets op, alleen de ervaring, dat we hier van moeten leren. Dat gaan we deze week ook doen, want aanknopingspunten waren er voldoende.