TORNADO TOONT VEERKRACHT

Na een vreemde week vol emotie, doch met begrip voor de gemaakte keuzes moesten de Tornado dames richting Schalkhaar. Met dank aan de coach van Tornado dames 2 (Matthijs Bult) die afgelopen vrijdag de training heeft overgenomen om de dames nog de nodige scherpte mee te kunnen geven werd gestart. Vooraf hebben we met elkaar afgesproken dat we hoe dan ook met een goed gevoel van het veld zouden stappen vanuit ons motto, talent mag,…inzet moet (inch by inch).
Vanaf de eerste bal werd door beide teams vrij uit gespeeld en in de eerste set ging het gelijk op. Een goede serve serie van Bianca Meyerink zette Tornado in het midden van de set op 4 punten voorsprong. SVS kwam echter op 21 langszij door veel directe punten te scoren vanaf de buitenkanten. Een spannende eindfase was het gevolg. SVS kreeg de eerste twee kansen op setwinst. Toen was het ook over en liet met name de muur van Geesteren zich weer zien. Een kill block van Esmee oude Avenhuis en een directe score van Eline Meijer waren genoeg voor de eerste setwinst.

In de tweede set lieten de Tornado jonkies zien waar ze toe in staat zijn als alles klopt. Met een uitstekende pas lijn waar vooral de libero Danique Hutten en Romy Lohuis excelleren werd Schalkhaar compleet weggespeeld. Mooie combinaties en aanvallen volgden elkaar in snel tempo op en een lange en goede serve serie van Birke Kuipers zorgde samen met de muur van Geesteren al heel snel voor een 13-25 setwinst.

Set drie gaf een ander beeld. Schalkhaar knokte zich steeds weer terug in de wedstrijd en ze hadden telkens dat puntje voorsprong. Zij werden daarbij wel wat geholpen door acht directe serve fouten van Tornado. Met name door de goede spelverdeling en aanvallend Eline Meijer en Esmee oude Avenhuis konden we aansluiting houden en ons in de set vastbijten. De eindfase was wederom spannend en net op tijd wist Tornado zich ook in deze set weer te herpakken. Met twee belangrijke kill blocks was het deze keer Bianca Meijerink die het setpunt op de borden wist te brengen. En dat setpunt werd verzilverd en zo stond het 3-0.

Ook in set 4 lieten beide teams een hele mooie pot volleybal zien en SVS toonde veerkracht. De toeschouwers waren vooral de winnaar van deze set. Mooie rally’s, punten over en weer en een zeer spannende eindfase waarbij Tornado de drie directe kansen op setwinst niet wist te verzilveren. Dat was ook zeker de verdienste van SVS dat de ballen van de grond haalde en op het beslissende moment uiteindelijk de belangrijke punten wisten te scoren. Een verdiende setwinst was het gevolg.

De eindconclusie van deze wedstrijd is een uitstekende 1-3 winst voor Tornado. Er werd gespeeld met passie en plezier en veel inzet. Tornado heeft de rug gerecht en veerkracht getoond als team en daarvoor verdienen ze een groot compliment! Een prima 5e plek in het linker rijtje is de tussenbalans halverwege. Nu eerst de feestdagen vieren en 16 januari gaan we weer verder.

Namens Tornado dames 1 wensen wij onze sportvrienden goede feestdagen en alvast een sportief en voorspoedig 2016!

(Wedstrijdverslag van Albert Abbing, assistent trainer coach Tornado)