Tornado start nieuwe seizoen met een overwinning

Wedstrijdverslag zaterdag 29 september 2018
Tornado Geesteren D1 – Wik Steenderen D1

Op zaterdag 29 september 2018 speelde Tornado dames 1 haar eerste competitie wedstrijd tegen Wik Steenderen dames 1. Om 16:00 klonk het fluitsignaal in sporthal de Ransuil.

De dames van Tornado liepen in de eerste set direct al achter de feiten aan en stonden al snel met 5-1 achter. Fouten aan eigen kant zorgde ervoor dat Wik Steenderen op een voorsprong kwam te staan. De basis werd niet uitgevoerd en er werden onnodige punten weggegeven aan Wik Steenderen. Later in 1e set begon ook het team van Tornado te spelen en werd er een inhaalslag gemaakt aan de kant van Tornado. Helaas kwamen we aan het eind door de 5-1 achterstand de nodige punten te kort. De eerste set werd gewonnen door Wik Steenderen met 22-25.

Een eerste set verliezen betekende voor de dames van Tornado niet dat de wedstrijd was verloren. De knop ging om in de tweede set en er werd vanuit de basis weer een mooi spel gespeeld. Door een goede pass kon Pleunie Klein Haarhuis het spel vooraan het net variëren zodat alle aanvalsters weer terug kwamen in de wedstrijd. Door goed spel van Tornado is de tweede set gewonnen met 25-19.

1-1, een derde set, een belangrijke set. Tornado wist direct vanaf het begin weer toe te slaan. Doordat Wik Steenderen erg goed aan het verdedigen waren en er geen bal op de grond viel moesten de dames van Tornado nog harder werken. Prikken had geen zin dus aanvallend moest het gebeuren. Jorieke Letteboer wist elke bal die ze kreeg aangespeeld binnen het veld te slaan wat vervolgens iedere keer een punt op leverde.

De derde set werd gewonnen door Tornado met 25-17.

In de vierde set ging het erg gelijk op. Vanaf het begin tot aan het eind. Dit resulteerde dan ook in een spannende eindfase. De dames van Tornado stonden op het eind een aantal punten achter maar wisten gelukkig de punten weer naar zich toe te trekken zodat er een gelijkspel van 23-23 op het scorebord stond. 2 punten had Tornado nog nodig maar door wederom een sterk verdedigend Wik wist Tornado er nog geen eind aan te maken. 26-25 voor Tornado, nog een puntje en de vierde set was binnen. Maar helaas werd het punt aan Wik gegeven waardoor het weer een gelijk spel werd van 26-26. Tornado was gebrand om te winnen want een 5e set zaten ze echt niet op te wachten. Jorieke letteboer was degene die Tornado weer op een voorsprong wist te krijgen door een knetterharde aanval rechtdoor. 27-26 voor Tornado. Nog 1 punt en Tornado had de wedstrijd gewonnen. Dat deden de meiden ook! Het laatste punt werd gevierd door Tornado. Eindstand 4e set: 28-26

De dames van Tornado hebben laten zien dat ze door hard knokken de wedstrijd wisten te winnen. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.

Om 16:00 klinkt wederom het fluitsignaal in sporthal de Ransuil. Tornado speelt volgende week tegen Rivo D2 uit Rijssen.