Tornado pakt thuis 4 punten in de wedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini.

Op zaterdag 11 november 2017 heeft Tornado D1 een uitwedstrijd gespeeld tegen Kerkemeijer Gemini D1. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2-3. Toen gingen 3 punten mee terug naar Geesteren. Afgelopen zaterdag 10 maart 2018 stond de thuiswedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini D1 op het programma. De opdracht was simpel winnen en minimaal 4 punten in Geesteren te houden.

Om 16.00 klonk het fluitsignaal met de nodige toeschouwers op de tribune in Geesteren.

Gedurende de eerste set ging het gelijk op. Door een goede serve serie wist Tornado uit te lopen. Tornado trok uiteindelijk aan het langste eind en wist de set te winnen met 25-22.

In de tweede set kwam Tornado sterk uit de startblokken. De gehele set wist Tornado de opgebouwde voorsprong vast te houden. De organisatie stond bij Tornado, de pass liep goed waardoor de spelverdeelster, Pleunie Klein Haarhuis de set-up goed kon spreiden wat resulteerde in een gevarieerde aanvallen De set werd gewonnen door Tornado met 25-12.

Na een korte onderbreking werd de derde set gespeeld. Vanaf het begin van de derde set pakte de dames van Tornado niet het goede spel op dat ze speelden in de tweede set.

De dames liepen achter de feiten aan en opdrachten werden niet uitgevoerd. Er heerste onrust in het team. Doordat Tornado niet genoeg alert was in de derde set ging de winst naar Kerkeminin (25-23)

Tornado was gemotiveerd en wilde niet wederom een vijfsetter. Er werd met sterk spel begonnen aan de vierde set. De vierde set was een kopie van de tweede set. Ook in deze set stond de organisatie goed, werd met lef geserveerd Dit alles resulteerde in vele punten en zette de basis voor de winst. De laatste set won Tornado met 25-17. Op een stand van 16-24 werd Elles Steggink gewisseld waarna ze een presentje ontving van het team. De meiden van Tornado willen Elles bedanken voor haar sportieve inzet binnen het team. Daarnaast ook de drie meiden van Dames 2, bedankt voor jullie inzet!

En natuurlijk de toeschouwers, bedankt!

Tornado staat nog altijd mooi op een 3e plek op de ranglijst met 58 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week zaterdag 16 maart reist Tornado af naar Steenderen. Om 18.00 is de tegenstander WIK Dames 1. WIK staat 4e op de ranglijst met 44 punten uit 18 wedstrijden. Hopelijk tot dan!