Tornado pakt punt in openingswedstrijd

“Kangeroe Hardenberg ging er in de Ransuil vandoor met een 1:3 overwinning, en die uitslag was een terechte. De ploeg van trainer Herre Oosterhof stond prima en leverde een degelijk spelletje af. Daar kon de thuisploeg in de eerste twee sets alleen maar een hoge foutenlast tegenover zetten. Of dat met de seizoensopening te maken heeft gehad zullen we wel nooit weten, feit is wel dat er veel fout ging. De aanzetten in het spel waren er wel, maar veelal ontbrak het aan precisie en was vooral de servicedruk te gering.

Met 16-25 en 17-25 stonden de Hardenbergse dames op een comfortabele 0-2 voorsprong. In de derde set kroop Tornado Geesteren wat uit de schulp en werd er meer tegenweer geboden. Tot aan de twintig ging het gelijk op en even leek er een kantelpunt in de wedstrijd te komen. In de eindfase waren het weer een paar onnodige fouten die beslissend waren: 23- 25 en 0-3.

Zoals je vaak ziet, in de in mijn ogen nog steeds compleet overbodige 4e set, geloofde Kangeroe het wel en was het mooi om te zien dat Tornado voor een klein resultaat bleef spelen. Met maar liefst 25-15 werd het eerste competitiepunt behaald .

“In mijn ogen een terechte uitslag. Wij zullen hopelijk in de komende wedstrijden wel laten zien wat we kunnen. Ik denk dat mijn ploeg te graag wilde, waardoor we bijna drie sets met een handrem er op gespeeld hebben. Compliment aan de gasten, die niet spectaculair speelden, maar vooral verdedigend, met een uitstekende libero, van geen wijken wisten”

(Wedstrijdverslag van Gerjan Heerkes, trainer coach Tornado Geesteren dames 1, foto’s Rudy van ’t Rood.)