Tornado D2 pakt 4 dik verdiende punten tegen Harambee D1

Gisteren stond onze eerste thuiswedstrijd tegen de studenten uit Harambee op het programma.
De meiden hebben in Enschede altijd veel lawaai op de tribune zitten maar gisteren bij ons was er vanuit Enschede geen publiek aanwezig. De tribune was goed gevuld met publiek voor Tornado!

Om 21:15 klonk het fluitsignaal, de wedstrijd begon wat slordig met eigen fouten. Vanaf de kant werd er geroepen: “we zijn begonnen dames”! Maar al snel herpakten wij ons als team en stond de voorsprong al weer snel aan de kant van Tornado. Door slim te spelen en de ballen af te maken kregen wij de touwtjes in handen. Wij wisten op tijd de set te winnen. Het werd 25-17 voor Tornado.

In de tweede set door eigen fouten lieten wij de studenten uit Enschede mee spelen. Onze pass bleef hangen en kwam niet zorgvuldig bij de spelverdeelster waardoor wij de ballen niet goed konden afmaken. De hele set bleef Harambee mee spelen en hebben wij het ons zelf veel te spannend gemaakt. De laatste twee punten zijn gescoord door Tornado. De tweede set werd gewonnen met 28-26.

In de derde set hadden wij als team een voorsprong opgebouwd van 18-12. Door een lastige serve van de tegenstander kwam onze pass niet goed bij de spelverdeelster waardoor wij de derde bal niet konden afmaken. We hebben deze set uiteindelijk weg gegeven met 26-24.

2-1 voor Tornado, nog een setje, want wij wilden immers de 4 punten wel thuis houden. 1 punt wegsturen naar Enschede was eindelijk al te veel. Doordat wij de pass goed hebben opgepakt en de spelverdeelster kon variëren in onze aanvalsters stonden wij in de vierde set al snel voor met 15-3. Door een goede serve serie van Pleunie klein Haarhuis tot aan eind hebben wij de set gewonnen met 25-8.

Jammer van het punt dat we weg hebben gegeven maar 4 verdiende punten blijven in Geesteren. Onze eerste thuiswedstrijd hebben we gewonnen en hier werd na afloop met het hele team op geproost!

Onze volgende wedstrijd spelen wij in Harbrinkhoek tegen de Krekkers, zaterdag 10 oktober om 12.00u.