Tornado niet tegen Sneek2 opgewassen

“We hebben gisteren niet veel kansen gekregen in de wedstrijd tegen het 2e van VC Sneek. In de tweede set waren we er op basis van inzet en karakter wel dicht bij, maar ook daar was het ‘net niet’. We hebben tot nu toe tegen de sterkste tegenstanders gespeeld, denk ik.

Of laat ik het anders zeggen, deze wedstrijd hebben we de hele middag het idee gehad, tegen een ploeg te spelen die alle onderdelen gewoon beter uitvoerde. En dan is het niet erg om te verliezen, al hadden we zeker op meer gehoopt dan dat er nu uit is gekomen.

In de eerste (14-25) en laatste set (11-25) werden we weggespeeld. Zelf een hoge foutenlast en door de verdediging van de Friezinnen was geen doorkomen aan. In de tweede set (23-25) konden wij serverend de nodige druk uitvoeren waardoor we ook blokkerend beter in het spel kwamen, maar 23-22 konden we niet naar setwinst brengen. De derde set ging met 20-25 verloren.

Het is even niet anders. De wil is er, we trainen goed en er wordt hard gewerkt, maar ons basisniveau in de wedstrijd is nog niet constant genoeg. En dat weet je als je met een jonge ploeg speelsters in een seizoen start.

We hebben twee weken om ons voor te bereiden op de volgende speelronde, aankomende zaterdag zijn we vrij. Dan spelen we weer thuis en wel tegen de buren uit Tubbergen. Een echte derby, eens kijken hoe we er dan voor staan!”

(Wedstrijdverslag van Gerjan Heerkes, trainer coach Tornado dames 1. Foto Rudy van ’t Rood)