Tornado na twee wedstrijden koploper in de 3e divisie

Zaterdag 30 september Tornado DS 1 – Seesing Personeel Orion DS 2

Zaterdag 30 september stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Na een 4-0 winst van Twente ’05 DS 1 afgelopen week wilde Tornado graag de koppositie behouden. Ook deze wedstrijd was wederom een thuiswedstrijd.
In de eerste set begonnen de dames van Tornado goed met veel enthousiasme. Er lag een goede servicedruk waar Orion weinig antwoord op had. Dit was ook te merken aan de stand van 10-3 voor Tornado. Deze set liep lekker. Orion kon niet anticiperen op de druk van de Tornado. De eerste set werd dan ook dik gewonnen met 25-16.

De tweede set leek het tegenovergestelde van de eerste set. Vanaf het eerste moment van deze had Tornado geen grip meer op eigen spel. Tornado kon niet reageren op de servicedruk van Orion waardoor de pass niet naar behoren werd uitgevoerd. Tornado was van slag. Er werden individuele fouten gemaakt waardoor Orion de set naar zich toe kon trekken. Deze set werd verloren met 16-25.
Met een stand van 1-1 kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. Toch stak Tornado hier een stokje voor. Vanaf het begin van deze set kwam Tornado op voorsprong. De servicedruk die in de tweede set leek te verdwenen, was weer terug van weggeweest. Orion had hier weinig antwoord op. De passlijn stond waardoor ballen konden worden afgemaakt. Twee time-outs aan de kant van Orion bleken niet voldoende. Tornado won de derde set met 25-17.

2-1 voorsprong. Vier punten behouden in Geesteren, was een mooi einddoel van deze wedstrijd. Tornado liet zich niet de kaas van het brood eten en liet dit ook duidelijk merken. Punt na punt werd er gescoord en Orion werd overruled. Deze set eindigde in een 25-13 voor Tornado. Vier punten blijven in Geesteren. Dit betekent dat Tornado na twee wedstrijden gedeeltelijk aan kop staat in de derde divisie!
Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma tegen D.V.O. DS 1 in Hengelo (Gelderland). Zij hebben deze week Twente ’05 verslagen met 3-1. Het belooft een spannende pot te worden!