Tornado MC1 domineert in de hoofdklasse

Tornado MC1. Een nieuwe trainer, een nieuw team en een nieuw seizoen. Een prestatieteam zoals het genoemd wordt. Dus gericht op resultaten. 

 

Het eerste resultaat werd behaald tijdens het hoofdklassetoernooi. Vrij eenvoudig wisten de negen meiden een plek in de hoofdklasse te veroveren. Afhankelijk van de prestaties van de andere teams werd er een hoofdklassepoule ingedeeld en kwamen we in een pittige poule met goede regionale teams zoals KrekkersDeVoKo, Dynamo Tubbergen en Set-Up ’65. Om de volgende prestatie neer te zetten, topklasse halen, moest er bij de eerste vier geëindigd worden. 

 

Ambitieus werd er aan de competitie begonnen. De eerste 5 wedstrijden werden er weinig punten gemorst en wisten we 24 punten binnen te slepen. Onze directe concurrenten deden echter het zelfde. Tegen Krekkers, Dynamo en DeVoko wisten we echter geen vuist te maken en kwamen we tekort. Bij deze wedstrijden kwam telkens dezelfde uitslag op het bord: 3-1 in het voordeel van de tegenstander. Door het morsen van een puntje haalden we op 1 punt na de topklasse niet. Een teleurstelling, maar tegelijkertijd de motivatie om de tweede helft van de competitie te laten zien wat we in huis hebben. 

 

Een nieuwe doelstelling werd neergezet. Kampioen worden in de tweede helft in de hoofdklasse. Het team maakte grote stappen en wisten zich verder te ontwikkelen. Ze gingen de uitdaging aan. Redelijk blanco werd er aan de competitie gestart. Nieuwe teams en oude teams die wellicht beter waren dan de vorige keer. Dat waren wij ten slotte ook. 

 

De eerste wedstrijden wonnen we eenvoudig met een dikke 4-0. Het werd al snel een gewoonte om 4-0 te winnen en tegen de mindere tegenstanders kregen we het moeilijker, omdat we niet 100% konden geven. Na 8 wedstrijden achtereen 4-0 te winnen, kwam het kampioenschap wel erg dichtbij. Op deze wijze konden we de voorlaatste wedstrijd thuis kampioen worden, maar moest de trend van 4-0 winnen wel doorgezet worden. Met een paar fanatieke en vooruitstrevende trainingen werd het team klaargestoomd om te laten zien dat ze kampioen behoren te zijn. 

 

De voorlaatste wedstrijd werd gespeeld tegen Havoc. De zenuwen waren duidelijk aanwezig zowel bij speelsters als bij trainer/coach. Voor het kampioenschap hadden ze 3 sets nodig, tenzij de directe tegenstander punten liet liggen. Het team begon sterk aan de wedstrijd en lieten zien wat ze konden. Alle meiden legden de servedruk hoog en zorgde ervoor dat de eerste set 25-10 gewonnen werd. Aan het einde van deze set kregen we echter bericht uit Denekamp dat de directe tegenstander met 3-0 achterstond en wij dus al kampioen waren. Dit werd echter nog niet gevierd, want er moest nog voor gevochten worden. De tweede set, daar ging het om. De meiden speelden voortreffelijk. Ze haalden hun eigen niveau en zorgden hiervoor dat het mogelijk was om iedereen te laten spelen. De mooiste dingen werden uit de trukendoos gehaald. Een geweldige omloopbal van Mirthe Bernds gespeeld door spelverdeelster Sophie van Heumen zorgde voor een verrassingseffect. De serve van Amber Oude Voshaar, Julia de Roy van Zuydewijn en Kim Tieman zorgde ervoor dat de tegenstander niet aan aanvallen toe kwam. Met goede verdedigende acties van Mandy Weghorst en Lonne Overmeer zorgden ervoor dat wij onze kansen uit konden spelen en Lieke Steggink en Sanne Hemmer zorgden ervoor dat deze kansen werden afgemaakt. Dit resulteerde in een 25-9 overwinning en ook de overige twee sets werden gewonnen met 25-15 en 25-10. De laatste wedstrijd tegen de nummer 2 konden de meiden de trend van 4-0 niet volhouden en moesten genoegen nemen met een 3-2 overwinning, maar dit kan uiteraard het fantastische resultaat niet overschaduwen. 

 

Een dik verdiend kampioenschap voor de meiden uit Geesteren. Een team met veel talent waar nog veel meer inzit. Ongeslagen hebben ze de tweede helft van de competitie gedomineerd. Een goed geslaagd jaar voor het prestatie jeugdteam van Tornado Geesteren.