Tornado MB1 klaar voor de competitie!

Zaterdag heeft MB1 mee gespeeld bij een oefentoernooi in Lichtenvoorde. De eerste wedstrijd speelden we tegen Set-up. Tijdens het inslaan zagen we dat de tegenstander over een hele goede aanval beschikte. Wij kwamen echter heel goed uit de startblokken en met een hele goede serve zorgden we ervoor dat Set-up niet in hun spel kwamen. Wij wonnen de eerste set met 25-16! Bam, die was binnen. De tweede set kwam Set-up beter in hun spel, maar door heel hard te knokken en met name onze middenaanval trokken we de spannende set toch naar ons toe, het werd 27-25. Het was een hele mooie wedstrijd.

De volgende tegenstander was Krekkers. We waren er heel erg op gebrand om van deze buur te winnen. De eerste set ging gelijk op en er werd van beide kanten goed gevarieerd aangevallen en hard gevochten voor ieder punt. Dankzij een mooie tactische bal en een goede serve wonnen we deze set met 25-23. De tweede set liep het niet meer zo goed, het foutenpercentage ging omhoog en Krekkers bracht telkens hun beste aanvalster in stelling. We verloren deze set met 19-25. Toch hebben we ook deze wedstrijd uitstekend volleybal laten zien.
De laatste wedstrijd moesten we tegen Longa, de thuisclub. Daar zaten veel lange meiden in. We kwamen heel snel achter met 0-7 maar na een time-out van Herman probeerden we de draad weer op te pakken. Het werd zelfs 5-13 voor Longa maar we toonden veerkracht en het werd zelfs nog spannend, 22-23. Door 2 mooie midden aanvallen van Longa verloren we de set met 22-25. Moe gestreden begonnen we aan de laatste set. We kregen de pass niet onder controle door een geweldige serve van de tegenstander en omdat we zelf niet genoeg konden aanvallen verloren we deze set met 16-25.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag waar we hebben laten zien dat we in een paar weken tijd heel veel hebben geleerd. We gaan met vertrouwen beginnen aan de competitie. Als afsluiting natuurlijk nog even naar de Mac geweest ????.