Tornado MB1 Kampioen

Zaterdag 19 december was het dan eindelijk zo ver, onze kampioenswedstrijd tegen Havoc in Haaksbergen. Wij moesten met 4-0 winnen om het kampioenschap te kunnen behalen, Havoc stond nummer 11 op de ranglijst en wij nummer 1 dus dit moest te doen zijn. Ons team bestaat uit Babeth Slag, Danique Oude Hendriksman, Jorieke Meijer, Julia De Roy van Zuydewijn, Kim Tieman, Lynn Veltmaat, Mandy Weghorst, Mirthe Bernds, Ruth Wildemors, Sanne Hemmer, Sophie van Heumen, Femke Gehring en trainer/coach Femke Boone.

 Om 13.45 begonnen we aan de wedstrijd. Doordat onze zenuwen meespeelden, kwamen we een beetje langzaam op gang maar we bouwden later al snel een grote voorsprong op. Door een aantal mooie aanvallen en serves wonnen wij deze set met 12-25.

 In de tweede set hadden we een zeer goede servedruk en maakten we zelf weinig fouten. Er kwamen telkens goede passes en zo konden er elke keer goede set ups gegeven worden die weer afgemaakt werden door onze aanvalsters. Deze set wonnen we dan ook met 10-25.

 De derde set begonnen we met een achterstand door foute passes van onszelf. We herpakten ons later weer door een goede servedruk en we maakten het ene punt naar het andere punt wat er voor zorgde dat wij wonnen met 13-25.

 De vierde set, de beslissende set, was aangebroken. We begonnen deze set voortreffelijk en kwamen op een goed opgebouwde voorsprong van 10-1 door goede serveseries. Daarna hadden we het even moeilijk om een goede pass te brengen bij de spelverdeelster maar uiteindelijk lukte het ons en maakten we weer een punt en konden wij weer gaan serveren. Er kwamen weer mooie aanvallen van onze kant en het kampioenschap kwam steeds dichterbij. We sloten deze wedstrijd af met een ace en wonnen de vierde set met 7-25 en dit betekende: KAMPIOEN!!!! KAMPIOEN VAN DE HOOFDKLASSE!!

Nu kunnen we ons opmaken voor de TOPKLASSE !!

 De meegereisde ouders en andere toeschouwers kwamen ons feliciteren en we kregen medailles en een roos uitgereikt door Tina Weerink namens Tornado en de NeVoBo . Van onze ouders kregen we ook een mooie roos en nieuwe inloopshirts met onze namen erop. Toen kon het feest beginnen! In de kantine bij HaVoc eerst drinken met een donut erbij. 

Natuurlijk gingen we ook nog even een rondje door Geesteren heen toeteren want dat hoort er gewoon bij als je kampioen bent. Daarna zijn we samen met een aantal ouders naar de Ransuil gegaan om het feest verder te vieren in de kantine. Eigenlijk was de sporthal pas later open maar Paulien Bos had het goed geregeld en de sporthal was gewoon open toen wij daar aankwamen. We are the Champions knalde door de kantine. Onze shirtsponsor Combi Glas kwam ook nog in de Ransuil om ons te feliciteren en een mooie attentie te geven (mooi voor ons teamfeest). ’s Avonds zijn we gezellig met alle meiden bij Kim geweest en hebben we daar ons kampioensfeest goed afgesloten.

 Het was een topdag om nooit te vergeten( 19 December 2015 ) !!