Tornado maakt valse start door te hoge foutenlast.

Afgelopen zaterdag speelde Tornado dames 1 tegen SSS uit Barneveld. Vooraf was bekend dat het een flinke uitdaging zou zijn om de punten in Geesteren te houden. SSS werd afgelopen seizoen 3e in de competitie en heeft dit seizoen de ambitie om minstens 1 plek hoger te eindigen. De selectie van SSS bestaat uit een mix van jonge getalenteerde speelsters en oudere ervaren speelsters.

De voorbereiding van Tornado op het nieuwe seizoen was goed en mede hierdoor ging het team vol vertrouwen de wedstrijd in.

Helaas werden alle goede voornemens en intenties te niet gedaan door een veel te hoge foutenlast. Met name de vele foute services en vele (domme) aanvalsfouten, maakten dat SSS niet erg veel moeite hoefde te doen om de 1e en de 2e set binnen te slepen. In de 3e set lieten de dames uit Geesteren zien dat er veel talent en veel potentie in de groep zit. De set werd zwaar bevochten binnen gesleept. De 4e set gaf het zelfde beeld weer als de 1e en 2e, een hoge fouten last waardoor SSS relatief gemakkelijk de wedstrijd binnen kon slepen.

Al met al een flinke kater voor het jonge talentvolle dames van Tornado. Positief was, dat ondanks de fouten, dat waar op getraind is de afgelopen periode wel goed uit gevoerd werd. Deze wedstrijd bood genoeg aanknopingspunten om de competitie met vertrouwen verder in te gaan. De eerst volgende wedstrijd zal in Amsterdam gespeeld worden tegen US 2