Tornado Ma1 kwalificeert zich voor het Nederlands Kampioenschap

Het talententeam van Tornado heeft de doelstelling van de vereniging bereikt. Na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse werd afgelopen zaterdag het kampioenschap in de Topklasse een feit. Daarmee hebben de meiden zich gekwalificeerd voor de Final Four, om te strijden voor de Nederlandse Titel.

De technische commissie van Tornado streefde naar een zo hoog mogelijk niveau van de jeugdopleiding, zodat jonge speelsters naadloos kunnen aansluiten c.q. kunnen doorstromen naar selectieteams bij de senioren.

Hiervoor werd Herman Dasselaar aangetrokken, een trainer/coach die zijn sporen allang had verdiend in volleyballand. Door de jaren heen was hij van uiteenlopende volleybalteams trainer en coach van Krekkers heren 1 en 2 maar ook jongens A, Volco heren en dames 1 en jongens  A, Medusa Vroomshoop en HVC Den Ham om er maar een aantal te noemen. De laatste twee jaar was hij trainer/coach van Volco dames 1 uit Ommen.

Herman heeft de meiden aangezet tot hard werken en heeft zichtbaar de volleybalkwaliteiten van de speelsters individueel verbeterd. Naast de vele wedstrijdervaring, voldoende uitdaging, deskundige training zowel op fysiek en mentaal gebied bracht hij hun het tactische spelinzicht en vaste spelpatronen bij. Hierdoor werd het kijken naar de wedstrijden voor de toeschouwers een genot, vele aanvalsvariatie die ze op de trainingen leerden, zag je terug in de wedstrijden.

Bescheiden geeft Herman aan dat het succes van dit team zit in feit dat dit een TEAM is. Herman vervolgd “Deze speelsters houden net zoveel van trainen als van wedstrijden, ze moedigen elkaar aan en prijzen elkaar bij een goed resultaat, ze zijn coach baar, ze vangen een speelster op die haar dag niet heeft, ze kennen hun taak en voelen zich verantwoordelijk hiervoor, ze leren snel ook van fouten en zetten altijd door om hun eigen taak tot een goed einde te brengen. En het is natuurlijk fantastisch om zo’n team te trainen en te coachen, het kost je energie maar je krijgt er ook heel veel voor terug”.

Om kampioen van de Topklasse te worden hebben de meiden 17 wedstrijden gespeeld en totaal 77 setpunten behaald van de maximaal 85 setpunten die er zijn te realiseren. Een score van boven de 90%, en dat is uitzonderlijk goed. Met nog 3 wedstrijden te gaan, waren ze niet meer in te halen door hun concurrenten.

Namens de speelsters worden de sponsoren Preston Palace en The Big Four bedankt voor hun support en hun bijdrage dit seizoen. Nu op naar het Nederlands Kampioenschap, de laatste klus dit seizoen.

Voor de vereniging Tornado is het seizoen al geslaagd, maar de meiden willen nu gaan voor het hoogst haalbare de Nederlandse Titel in hun leeftijdsklasse. Daar zullen ze aangemoedigd door de vele supporters die 27 mei met hen afreizen naar Emmeloord.