TORNADO ma1 bereikt finale NOJK 2016

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Deelname staat open voor alle verenigingen. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies.  Om de finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen te bereiken heeft Tornado op 2 januari de voorronders doorlopen en zich toen gekwalificeerd voor de halve finale op 13 februari in Lemerlerveld.

Poule wedstrijden

Tijdens de halve finale heeft Tornado 4 poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van Impala met 2-0, setstanden 25-13 en 25-14.

In de tweede poulewedstrijd moest Tornado het opnemen tegen de thuisploeg De Bevers, die natuurlijk vele supporters hadden meegebracht. Maar de meiden van Tornado deden wat van hen werd verwacht, winnen met wederom 2-0, setstanden 26-24 en 25-18. Matthijs en Albert hadden de coaching op orde er stond een team dat veerkracht toonden en men liet zien dat ze heel goed konden volleyballen. Nog één poulewedstrijd winnen en het bereiken van de kruisfinale was een feit.

De derde poulewedstrijd was tegen Taurus, waar op voorhand van werd gedacht dat dit nog weleens een zware wedstrijd zou worden. In de praktijk bleek dit geheel anders uit te pakken, Taurus was niet afgereisd met hun sterkste formatie en dat was te zien. Tornado speelde Taurus volledig van de mat en won wederom met 2-0, setstanden 25-10 en 25-6.

De doelstelling was bereikt spelen van de kruisfinale. En wat zou het dan geweldig zijn om deze winnend af te sluiten en je dan te kwalificeren voor de finale van het NOJK 2016.

Maar eerste diende er nog een laatste poulewedstrijd te worden gespeeld tegen Apollo’8. Om eerste in de poule te worden moesten we deze winnen. In de eerste set ging het erg gelijk op. Tot 16-16 was het hard tegen hard en het werd steeds spannender. Daarna nam Apollo het initiatief en liep met een goede serve serie langzaam weg van Tornado en trokken de winst in de eerste set naar zich toe. In de tweede set heeft Tornado niet voluit gespeeld en werden enkele meiden gespaard om in de kruisfinale voluit te gaan. Apollo won met 2-0 en werd eerste in de poule. Tornado 2de en moest strijden tegen Devoko de nummer 1 uit de andere poule. Doelstelling was helder, winnen en alleen dat telde voor het kwalificeren van de finale.

KRUISFINALE

Nog een keer alles uit de kast, alles voor die finaleplek.  De eerste set werd Door Devoko goed begonnen. De blokkering stond goed waardoor Tornado moeite had met scoren. Deze eerste set werd dan ook door Devoko gewonnen. In de tweede set herpakte Tornado zich, de passlijn was op orde, en met een goede serve serie liepen we weg van Apollo. Passend had Devoko het lastig, waardoor het moeilijker werd om te scoren. Aan de andere kant scoorden de buitenaanvalsters van Tornado er lustig op los. Een derde set moest de beslissing brengen.

De tiebreak was spannend en de teams waren aan elkaar gewaagd na de 11-11 liep Tornado uit naar 13-11, Devoko kwam nog terug tot 14-12, maar een kill blok van Tornado maakte een einde aan de wedstrijd. Kwalificatie voor de finale was een feit.

Finale

Op zaterdag 12 maart strijden acht A-jeugd teams om de felbegeerde titel bij de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Het is geweldig om Tornado Geesteren te zien staan tussen al die topverenigingen. De tegenstanders zijn Alterno, Apollo’8, Emmen’95, Peelpush, Set-up’65, VC Sneek, en Voltena. De wedstrijden worden gespeeld in de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

Voor die finale willen wij de Tornado aanhang van harte uitnodigen om ons te komen supporteren, want om er een nog groter feest van te maken zijn zulke supporters natuurlijk onmisbaar!!!