Tornado laat de ‘Knoten platzen’

“Complete ontlading, na wat iedereen in eerste instantie dacht, dat het laatste punt in de Reflexhal zou zijn! Reflex sloeg op matchpoint voor Tornado Geesteren de bal ver uit en er stond een 0-4 overwinning op de borden. Wat een wedstrijd en wat een mooie vijfpunter! Maar dan de ontzetting, de eerste scheidsrechter zag een netfout die niemand heeft gezien en draaide daarmee het einde van de wedstrijd de nek om. Na de consternatie pakte Reflex de laatste set en een punt.”  Vertelt trainer coach Gerjan Heerkes nog opgewondens aan Vizier op Volleybal.

“Heel even was daar teleurstelling, maar vooral ongeloof aan onze kant. Maar dat maakte al snel plaats voor een gevoel van enorme trots, want wat hadden we hier deze middag eigenlijk gedaan?  Tegen een qua samenstelling erg sterke ploeg, hadden we een dijk van een wedstrijd gespeeld. De tactiek werd goed gespeeld, waardoor met name onze ‘Muur van Geesteren’ uit het stof werd gehaald. Knetterende blokpunten werden dan ook uitbundig gevierd.

In de eerste set kwamen we met dit concept al snel op 2-8 voor op de service van Bianca Meyerink, maar via 7-11 was het op 15-15 weer gelijk. Reflex Kampen had vanaf dat moment het betere van het spel en met een tussensprint gingen ze van 18-18 naar 21-18. Na onze tweede time out was het met twee sterke service series van Esmee Oude Avenhuis en Ilona Reinerink weer ons spelletje. Er op en er over, 24-26 en de eerste set was voor ons.

Reflex leek overdonderd in set twee. We kwamen op 6-8 voor, toen Ruth Oude Avenhuis aan service kwam.  Punt na punt werd bijgeschreven, Reflex had het passend niet meer onder controle. Pas op 6-19 maakt de thuisploeg weer een punt, waarna we de set met 12-25 binnen haalden.

In set drie ging het aanvankelijk gelijk op, maar wisten we in de tussenfase van 13-13 naar 13:16 uit te lopen en daar kwam Reflex niet meer over heen. Marèll Oude Avenhuis groeide in deze wedstrijd en wist keer op keer onze aanvallers goed in stelling te brengen. Romy Loohuis en Danique Hutten hadden de passing goed voor elkaar, waardoor we ook via het midden veel op tempo konden aanvallen. In deze fase was vooral Ilona Reinerink niet af te stoppen en poeierde zij ook het setpoint tegen de vloer voor 18-25 en 0-3 in sets.

In de vierde set ging het weer gelijk op tot 16-16. Dan liep Reflex weg naar 20-17 en leek op weg naar een punt. Toen kwam Marèll Maathuis binnen de lijnen en trok ze met haar mooie sprongservice de stand weer gelijk op 23-23. Hoe het afliep  heeft u in het begin kunnen lezen, maar dat is niet meer te veranderen. Die dingen gebeuren, maar zijn absoluut geen verwijt aan de mannen in het wit, want die hadden de wedstrijd prima in de hand.

Onze eerste overwinning is een feit, en daar ken ik alleen een Duits gezegde voor: “Der Knoten ist geplatzt!” (VoV: Het liep even anders dan gepland, zullen we maar zeggen.)

(Wedstrijdverslag trainer coach Gerjan Heerkes, Tornado. Foto Rudy van ’t Rood)