Tornado krijgt routine in vijfsetters

Zaterdagmiddag vertrokken we naar Deventer om daar in een van de mooiste sportaccommodaties te gaan spelen tegen de plaatselijke trots. Op het moment dat we gingen spelen stonden we met 20 punten in het linkerrijtje en was onze tegenstander een ploeg, die het moeilijk had (qua punten dan) en onderin de 2e Divisie bivakkeerde.
Normaal gesproken, ga je dan voor de volle winst, maar zo’n seizoen spelen wij dit jaar niet. Zaterdag was het een botsing tussen generaties. Wij speelden op sommige fases met ons MA-team dat dit jaar de clubkampioenschappen gaat spelen en aan de andere kant staan speelsters die gepokt en gemazeld al jaren geleden hoger hebben gespeeld.
En dan krijg je zo’n wedstrijd als dat we hebben meegemaakt. Conclusie na afloop: DeVolCo ‘88 staat echt te laag, aan de andere kant, speelden wij met enorme curves in dit potje. Waar ik vorige weken dacht een stijging in het basisniveau bij ons te zien, zakten we in Deventer te vaak door de ondergrens, om op meer punten aanspraak te kunnen maken.
Aan de andere kant was ik na afloop ook best wel trots op mijn team, want in een hectische slotfase van de tiebreak deden mijn meiden wel het juiste: matchpunt verzilveren en ‘gewoon’ voor de VIJFDE keer in dit seizoen een tiebreak spelen en hem ook nog eens WINNEN.
En hoe we hem hebben gewonnen? Ach, laten we het er op houden, dat je nooit wedstrijden verliest door oorzaken buiten het veld, maar dat je wel wint door je eigen instelling. En die klopte en daardoor winnen we (weer) !
(Wedstrijdverslag van Gerjan Heerkes, trainer coach Tornado Geesteren)
DeVolCo ‘88 vs Tornado Geesteren. Uitslag 2-3, setstanden 22-25, 25-13, 18-25, 25-21 en 15-17