Tornado knokt zich langs Boemrang

In een volle Ransuil in Geesteren werd de wedstrijd gespeeld tussen Tornado en FYSIO Eibergen / Boemerang. Twee teams die na twee speelronden nog niet veel punten hadden gehaald en daar zaterdagmiddag verandering in wilden brengen.

De sponsorcommissie van Tornado liet zien met veel energie aan dit seizoen te zijn begonnen. Achter het veld werd een enorm groot sponsordoek opgehangen met  daarop alle shirtsponsoren van de Tornado – teams. Daarmee heeft de Ransuil nu ook een eigen “Gelbe Wand”! Een prachtige aanvulling aan het centrecourt.

Dan de wedstrijd.

De scheidsrechter van dienst floot om 16:00 uur voor de eerste serve, wij begonnen echter pas om 16:10 uur. Toen stond er al 2-11 op de borden en waren we twee time -outs verder. Maar toen we begonnen, begonnen we ook echt. Danique organiseerde de passelijn en begon verdedigend ballen van de vloer te halen.

Loes kon gevarieerd spelen en Marèll en Eline begonnen aan hun sloopwerk aan het net. Serve series van Esmee en Bianca brachten ons op 16-16 langszij, maar we gingen er op en er over. Romy killde in haar eentje de sterkste Boemerang speelster van de middag aan het net en zorgde voor 20-17. Met onze serve als wapen dwongen we Boemerang in de hoek en met 25-21 kwamen we op 1-0.

Vervolgens zagen we in elke volgende set hetzelfde beeld. Sterke openingsfases van de ploeg uit Eibergen, die telkens op voorsprong wist te komen.

In set twee kwam de inhaalrace ook op tijd en was de serviceserie van Suzan boven de twintig een belangrijke: 25-22 en 2-0. In set drie verliep de stand iets meer gelijk, maar nam Boemerang boven de twintig afstand: 20-22. Met een paar kill – blocks zetten we ook deze set om naar 24-23, maar nu laat Boemerang zich niet de kaas van het brood eten en komt op 24-26 en 1- 2.

In set vier gaan de gasten door en nemen een 2-7 voorsprong. Dan komt de figthing spirit uit de eerste sets weer boven en zijn we er op 11-11 al weer naast en gaan er op en er over. Birke en Eline scoren aan de lopende band en een serveserie van Birke brengt ons op een veilige marge: 21-15. Met 25-19 sluiten we de set en de wedstrijd af en pakken onze eerste vierpunter: 3-1

Vrijdag a.s. spelen we thuis de inhaalwedstrijd tegen Orion Doetinchem 2, aanvang 19:30 uur!

(Wedstrijdverslag van Gerjan Heerkes, trainer coach Tornado Geesteren)