Tornado kan geen vuist maken tegen Avior uit Schalkhaar

Zaterdag 24 maart ontving  Tornado Geesteren het eerste damesteam van volleybalvereniging Avior uit Schalkhaar. Zij bivakkeerden, zoals de meeste teams in deze competitie, in de middenmoot. En wanneer er vele teams in de middenmoot staan, betekent dit dat je ook zomaar nog in de degradatiezone terecht kunt komen. Voor Avior dus genoeg reden om te proberen punten mee te nemen uit Geesteren. De uitslag was voor Tornado helaas een evenaring van de wedstrijd in Schalkhaar; 3-1 voor Avior.

Vanwege blessures in eigen team, kon Tornado gelukkig beschikken over drie speelsters van dames 2 en één speelster uit meisjes B1. Tornado begon de 1e set met een goed, gevarieerd spel. De focus lag op het eigen spel en een ieder voerde de eigen taken goed uit. Tevens was servicedruk aanwezig, zodat de blokkering gemakkelijker gezet kon worden. Echter, ook Avior kwam niet slecht uit de startblokken, hetgeen zorgde voor een gelijk opgaande race. Halverwege de set nam Tornado meer afstand en kon set 1 binnenhalen met 25-20. Niks aan de hand.

Waar we in set 1 organisatorisch zo goed stonden en eigen taken konden uitvoeren, slopen daar in set 2 her en der foutjes in. Onze blokkering liet het regelmatig afweten en we kregen al helemaal geen vat op de nr. 2 in het veld bij Avior. Avior wist niet van opgeven en trok aan het einde van de set aan het langste eind; 23-25.

De 3e set werd er ontzettend rommelig gespeeld. Rust en vooral ook enthousiasme waren ver te zoeken. In plaats van ontspannen werd er geforceerd gespeeld. Het leek tevens te ontbreken aan een systematiek qua blokkering en verdediging waardoor er continu chaos was. Het is haast wonderlijk te noemen dat we ‘maar’ met twee punten verschil hebben verloren; 24-26.

In de 4e set kon Tornado zich helaas niet herpakken; 20-25 voor de bezoekers.

Volgende week is er geen wedstrijd vanwege het Paasweekend. Daarna opnieuw opladen voor de uitwedstrijd die gespeeld wordt op zaterdag 7 april in Tubbergen tegen dames 2 van Dynamo. Supporters bedankt en graag tot ziens in Tubbergen!