Tornado houdt de spanning er in, de laatste wedstrijd is beslissend

In de voorlaatste wedstrijdrondes van de 1e Divisie A is het onderaan nog een open verhaal, met drie ploegen in de race om òf veilig te staan (9e),  òf te degraderen (11e), òf een verlenging van het seizoen te spelen in de PD (10e).

De Bevers stonden twee punten voor op Tornado Geesteren en zagen de helft van die voorsprong verdwijnen. Het haalde twee punten tegen Orion, maar zag Tornado Geesteren een zwaar bevochten tiebreakwinst halen in eigen huis tegen Veracles. Het doek viel voor Captains***Kangeroe uit Hardenberg, dat aan twee punten bij Rivo Rijssen niet genoeg haalde om de 11e plaats te kunnen verlaten en daarmee definitief degradeert.

Daarmee komt de tweestrijd om de veilige haven op de laatste speelronde aan. De Bevers spelen uit in de ‘Groene Hel’ op de laatste thuisspeeldag van Veracles. Wij gaan naar Hardenberg om de lat voor de Bevers zo hoog mogelijk te leggen en dan is het afwachten…..

Afwachten is niet wat we gisteren lieten zien in eigen hal. In een bomvolle Ransuil startten we overdonderend in de eerste set. Hoge servicedruk en 19 eigenpunten gaven de intenties duidelijk aan van de thuisploeg. Met 25:13 werd er voor de eerste keer van veld gewisseld. De tweede set leek Veracles beter bij de les, maar kon niet voorkomen dat Tornado met sterk blokspel ook de tweede doorgang besliste: 25:23 (2:0).

Na de tweede set gooide Veracles de schroom van zich af en ging serverend beter spelen. Tornado moest zoeken naar oplossingen en zag Veracles afstand nemen: 6:15. De tweede helft van de set werd de lijn uit de eerste sets echter weer opgepakt en konden we weer terugkomen in in de eigen afspraken. Punt voor punt werd de inhaalrace ingezet, en op 21:22 scoorden we (dachten wij) de gelijkmaker, maar tot ontzetting van de thuisploeg werd anders beslist en stond het 21:23. Zakelijk haalde Veracles de set binnen met 22:25 en stonden we op 2:1 in sets.

Die anticlimax dreunde door in de vierde set en daar waren we het gevoel even kwijt. Veracles profiteerde en trok de stand met 14:25 gelijk en dwong daarmee de tiebreak af.

In set vijf konden we de rug rechten en met de ondersteuning vanaf de tribunes werd er jacht gemaakt op het resterende punt, wat o zo belangrijk zou zijn in de jacht op de veilige 9e plaats. De kantwissel kwam op een 8:6 voorsprong en die werd hartstochtelijk verdedigd in de tweede helft. Hoe mooi was het dat juist aanvoerder Ilona Reinerink de laatste bal naar de grond denderde voor de 15:12 en daarmee de winst in deze wedstrijd.