Tornado houdt alle punten in Geesteren

Wedstrijdverslag Tornado Geesteren DS 1 – Rivo Rijssen DS 2

Op zaterdag 6 oktober jl. stond om 16:00 uur de thuiswedstrijd tegen Rivo Rijssen op het programma.
Libero Inger Platenkamp was helaas niet aanwezig en nam daardoor Femke Gehring (passer-loper) de positie van libero voor haar rekening wat ze met verve deed.
Met versterking van de twee mini’s Fem Wesselink & Bo Groothuis klonk om 16:00 uur het eerste fluitsignaal.

Vanaf set 1 legde Tornado de druk bij Rivo. Tornado begon met een sterke servicedruk en speelde haar eigen spel. Het jonge team van Rivo kwam weinig aan hun spel toe. Dit resulteerde in een eenvoudige 25-13 zege voor de thuisploeg.
De tweede set leek een kopie van de eerste set. Wederom een goede servicedruk met mooie aanvallen vanuit de kant van Tornado waar de ploeg uit Rijssen weinig antwoord op had. Rivo pakte in deze set één punt meer dan de vorige: 25-14 voor Tornado.
De derde set leek Tornado er wat meer moeite mee te hebben. Rivo liep gedurende de set steeds een aantal punten voor. Met een sterke blokkering aan de zijde van Rivo zorgde ervoor dat Tornado achter de feiten aan liep en moest zorgen voor een inhaalspurt om de derde set naar zich toe te slepen.
En dit gebeurde dan ook . Tornado bleef de druk er op houden. Een paar mooie drie meter ballen van passer-loper Romy Loohuis zorgden voor dat extra zetje die nodig was om alsnog de set naar binnen te slepen.
De overwinning was binnen. Er stond nog één taak te wachten: de vijf punten in Geesteren te behouden. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Door veel individuele fouten aan de kant van Tornado was deze set nog niet zomaar gewonnen. Uiteindelijk toch een 4-0 winst voor de dames uit Geesteren.

Volgende week spelen we om 16:30 uur onze eerste uitwedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini in Borculo. Vorig jaar uit was dit een lastige pot. Tornado zal er alles aan doen om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.