Tornado haalt uit op Black Friday

Vrijdag 27 november, Black Friday in vele winkel ketens. Zo ook voor de dames uit Geesteren die hun reis aflegden naar Bentelo op de vrijdag avond.
Na een half uur warm lopen, inslaan en serveren zou je normaliter verwachten dat het eerste fluitsignaal zich laat klinken door de zaal. Niets was minder waard, de scheidsrechter was er niet. En dat betekend, geen scheids, geen wedstrijd. Na overleg is er iemand van de vereniging van Polstars zo attent geweest om de wedstrijd te fluiten, enkel wanneer wij het hier mee eens zouden zijn. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat we er met volle overtuiging voor zouden gaan! De eerste set verliep rommelig. We wisten aan onze kant de punten niet spectaculair af te maken, er was geen servedruk en sukkelden zo met elkaar punt voor punt richting de 25 met een voorsprong van een aantal punten. Boven de 20 wisten we wel regie te houden en sleepten de set binnen met 25-18.
De 2e set was een keerpunt in de wedstrijd. Polstars begon te volleyballen en bij velen van ons was het enthousiasme verdwenen. In plaats van elkaar te helpen, werd er op eilandjes gespeeld. Er zijn in deze set veel aanval- en verdedigingsfouten gemaakt. Hier profiteerde Polstars van en wonnen de set met 25-22.
Voordat de 3e set begon werd iedereen weer even op haar plek gezet door onze coach. We moesten als een team spelen en elkaar helpen in plaats van onderuit halen. Met deze opdracht zijn we de set dan ook begonnen. Ook de 3e set was weer een moeizame set waar we veel achter de feiten aanliepen. Boven de 20 punten werd het echter spannend. De ene ti-break na de ander werd gespeeld. Uiteindelijk wisten wij de concentratie vast te houden en de set te winnen met 29-27.
Het leek of iedereen weer voldoende moed had verzameld om de volgende set in te gaan. En dit bleek. In deze set hebben we laten zien wat ons niveau is. Polstars maakte de fouten, wij de punten. De servedruk was terug, de pass kwam zuiverder, de verdediging zat waar die hoorde te zitten en de spelverdeling kon de ballen beter verdelen. Zo ook naar de midden positie waar veel ballen door werden gescoord. Polstars had hier geen antwoord op en bleef zelf de fouten maken. We hebben als team de laatste set gewonnen met 25-13.
Dit resulteerde in een 3-1 winst! De wedstrijd is verdient gewonnen. Weliswaar met gemende gevoelens, maar de 4 punten zijn meegenomen naar Geesteren.