TORNADO GEESTEREN SCHRIJFT GESCHIEDENIS: PROLONGATIE NK-TITEL !!

Het leek een beetje op een deja-vu, toen we zaterdagmorgen na een lange busreis het immens grote Indoor Sportcentrum in Eindhoven binnen liepen. Daar zou, net als een jaar geleden, de Final Four gespeeld worden van de NGJK worden gespeeld.

Wat was dat mooi, een jaar geleden! In een pakkende finale werd toen VC Sneek verslagen en het Nederlands Kampioenschap gewonnen. Bijna iedereen die er vorig jaar ook bij was, liep met kippenvel de zaal in. Zou het weer zo’n dag worden??

We begonnen het tournooi tegen de kampioen van Regio Noord, het Stad-Groninger Lycurgus. Trainer Gert-Jan Alssema had zijn team goed staan en Lycurgus leidde bijna de gehele eerste set. Op 19-19 kwamen we langszij en ontspon zich een spannende eindfase. Met 28-26 trok Tornado Geesteren an het langste eind (1:0).

Set 2 leek Lycurgus die klap niet te boven en konden we met 25-14 relatief eenvoudig onze eerste overwinning halen (2:0).

Wedstrijd 2 was er direct achter aan, en was tegen de kampioen van Regio West. Irene Bilthoven had haar eerste wedstrijd al verloren en leek in de eerste set geen antwoord te hebben op ons spelletje. We speelden zo gemakkelijk en konden iedereen laten spelen en het niveau hoog houden. Met 25-17 pakken we de eerste set (1:0). In set twee liet de Sportploeg 2015 van de gemeente De Bildt echter zien, dat ze niet voor niets naar Eindhoven zijn gekomen. Tornado blijft het antwoord schuldig en komt op redelijk forse achterstand 9-15. Dan zetten we de inhaalrace in, maar dat is net te laat. Op 22-25 pakt Irene Bilthoven een punt, maar is die inhaalrace erg belangrijk voor het onderlinge resultaat (1:1).
Drie punten uit de eerste twee wedstrijden, de dag is goed beginnen! Dan is het even een tijdje toekijken bij de andere wedstrijden. En die uitslagen vallen zo, dat we voor onze laatste poulewedstrijd tegen Voltena al zeker zijn van een plek in de finale.
De derde poulewedstrijd tegen de Regiokampioen Zuid moest nog wel worden gespeeld en is een voorproefje voor de finale, die later op de middag zou worden gespeeld. De echte spanning zit er nog niet op en dat levert een 1:1 uitslag op. Wij winnen de eerste set met 26-24, de tweede is voor Voltena.
Dan begint het wachten. Om 18:00 uur staat de finale gepland en bereiden we ons voor op weer een finale. Het Jan Louwers Stadion van Eindhoven wordt even bekeken (net als een jaar geleden) en op dezelfde plek onder dezelfde boom bespreken we de finalewedstrijd voor.
“Waar sta ik, wat moet ik doen”, wat is het plan in welke rotatie, de afspraken zijn bekend. Op naar de hal en nog even de tijd voor je ‘eigen ding doen’ en dan is het veld vrij: warming-up! Nog een keer, dit seizoen!

We beginnen sterk! Goed serveren, messcherpe aanvallen en we staan met 4-1 voor. De Brabantse ploeg komt echter terug. Onze passlijn heeft het moeilijk om de ballen naar de netrand te krijgen en daardoor spelen we de ploeg uit Nieuwendijk in de kaart. Ineens staan we op 5-9 en ziet de wereld er anders uit. In een time-out pakken we de afspraken er nog eens bij en krijgen we het voor elkaar om de zenuwen onder controle te krijgen. Punten vallen over en weer en het wordt een echte finale.
Op 9-13 en 11-15 komen we niets dichterbij, maar dan komen we blokkerend beter in het spel. Op 18-18 komen we langszij en spelen vervolgens een ijzersterke eindfase. Volgens het boekje voeren we de opdrachten uit en nemen met 25-20 een 1:0 voorsprong!
In set twee blijft het een spannende wedstrijd. Dan weer staat Voltena voor, dan weer Tornado. Op 16-16 wint Voltena een paar lange ralleys achter elkaar en loopt uit naar 16-19. Op 20-21 lijkt er aansluiting, maar Voltena lijkt een tiebreak af te willen dwingen: 21-24 en drie setpoints….
Wat er zich in de volgende momenten in het Indoor Sportcentrum afspeelt lijkt een droom. Een ace, een ketser en een perfecte tweede bal brengen ons naast Voltena: 24:24.
Een mooie driemeter aanval en we komen zowaar op matchpoint: 25:24 en na weer een goede service en een bloedstollende ralley spelen we weer een onverwachte plaatstbal en als in een soort trance valt de bal tussen drie duikende speelsters op de grond. Ze komen alle drie een ‘inch’ te kort en net die ‘inch’ zorgt voor uitzinnige taferelen: we flikken het (weer) en zijn NEDERLANDS KAMPIOEN!!!
Wat een feest, wat een mooie prijsuitreiking, wat mooi om dit samen met Suzan van Nieuwland, Marèll Maathuis, Lisan Hutten, Eline Meijer, Loes Kuipers, Birke Kuipers, Manon Jansen, Merel Klein Haarhuis, Silke Leus, Marlou Krone, Babeth Slag, Danique Hutten, Milou Paus, Lynn Veltmaat, Femke Gehring en collega Albert mee te mogen maken! Wat mooi om de beleving bij zoveel ouders en meegereisde supporters te zien! Wat een spectaculaire busreis terug en wat een heldenontvangst in Café Steggink in Geesteren!
Twee jaar achter elkaar met zo’n team van meiden werken is mooi. Om er dit mee te bereiken is een verhaal voor een boek. Wat een succes voor Tornado en Geesteren. Prachtig om er deel van uit te maken! Dank aan onze sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt en achter de club staan, dank aan de ouders en vrijwilligers en supporters. Een onvergetelijke dag, net als vorig jaar, maar des te specialer om het twee keer mee te maken. We flikken het weer: NEDERLANDS KAMPIOEN!!!