Tornado Geesteren DS2 – Wevo 70 DS2

Na een fantastisch carnavalsweekend was het weer tijd om ons bezig te houden met volleyballen. Want na al dat gefeest en gehos stond er voor het komende weekend gewoon weer een wedstrijd op het programma. Afgelopen vrijdag was het zo ver. We speelden om 21.15 uur in de Ransuil de wedstrijd tegen Wevo 70 DS2. De wedstrijd die we eerder dit seizoen tegen Wevo 70 DS2 speelden werd door Tornado Geesteren DS2 met 4-0 gewonnen. Zouden de rollen in deze wedstrijd omgedraaid worden of kunnen wij nog een keer zo’n prestatie leveren?

Wij hoopten natuurlijk op nog zo’n geweldige prestatie. Tijdens de voorbespreking werd de nadruk gelegd op onze krachten. Iedereen in het team weet waar onze krachten liggen. Dus iedereen wist wat we moesten doen. De eerste set ging van start. We begonnen deze set wat moeizaam. Een goede reden voor onze coach om op een stand van 7-9 in het voordeel van Wevo een time-out aan te vragen. Schijnbaar had het team deze time-out nodig, want Tornado heeft de rollen in deze set weer omgedraaid. De eerste set was in het voordeel van Tornado en werd gewonnen met 25-22.  De opdrachten vanuit de voorbespreking werden redelijk uitgevoerd, het kon dus beter! Een leuke opgave voor de tweede set!

Na het eerste fluitsignaal van de tweede set begonnen we goed. Al gauw hadden we een flinke voorsprong op Wevo 70. Voordat we het wisten, waren we deze voorsprong weer kwijt. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. We kregen het zwaar en Wevo 70 DS2 wist op verschillende manieren de ballen bij ons op de grond te krijgen. Tornado heeft alles op alles gezet om ook deze set als nog binnen te slepen. We zijn dicht bij gebleven, hadden zelfs een kleine voorsprong aan het einde van de set, maar helaas, dit was  niet genoeg! Tornado geeft de tweede set weg met 27-25.

Het is 1-1 in sets. De 4-0 zat er in ieder geval niet meer in. Dan moesten we maar voor de 3-1 gaan. 3-1 is natuurlijk ook een mooie prestatie. Maar al snel bleek dat wij de derde set ook niet konden winnen. Tornado maakte veel eigen fouten. Onze krachten werden niet voldoende benut. De tegenstander maakte gebruik van ons slechte spel en walste over ons heen. De eindstand was 25-15 in het voordeel van Wevo 70 DS2.

Daar was de vierde set. Alles of niets, dat was duidelijk! Een 3-2 is uiteraard ook nog winst. Tornado wist zichzelf enigszins te herpakken, maar het was niet voldoende! De laatste set werd ook verloren met 25-23.

We hebben ons best gedaan, maar er had zeker meer ingezeten! Hopelijk kunnen we ons bij de volgende wedstrijd herpakken en gaan we weer knallen met z’n allen!

De volgende wedstrijd is de derby tegen Dynamo Tubbergen DS3. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in de Verdegaalhal te Tubbergen. Hopelijk zien we jullie dan! Het beloofd in ieder geval een mooie en spannende pot te worden!