Tornado DS2 kon wilskracht niet behouden.

Afgelopen vrijdag stond voor ons een spannende wedstrijd op het programma.

Om 21:15 uur begon de wedstrijd in Sporthal de Ransuil te Geesteren tegen WVC Volley DS1, met wie we gedeeltelijk bovenaan stonden. We begonnen de wedstrijd vol enthousiasme en met een sterke serve. WVC kond geen weerstand bieden tegen onze serve waardoor we al gauw op een 4-0 voorsprong kwamen. De eerste set liep lekker, er was een goede sfeer en we haalden alle ballen van de vloer. WVC behield een achterstand waardoor we de eerste set met 25-22 wonnen.

Na een 1-0 voorstand, begonnen we de tweede set, net als de eerste set, gedreven. De goede sfeer van de eerste set werd meegenomen naar de tweede set. Verdedigend waren we erg sterk, waardoor het spel goed verdeeld werd en de ballen afgemaakt konden worden. Ondanks het snelle spel van WVC konden ze ons niet bijbenen waardoor we de tweede set 25-20 binnen sleepten. Het zag er goed voor ons uit, nog één set en we hadden de wedstrijd binnen. We begonnen de derde set echter niet zo goed als de sets ervoor. Op de buitenkant hadden we een grote blokkering voor ons waar vele ballen in kwamen die vervolgens op de vloer verschenen. In het veld namen de zenuwen toe, de sfeer in het veld was niet goed, waardoor we WVC de punten lieten maken. De angst om te verliezen was te groot, wat ons deze set kostte. We verloren de derde set met 23-25.

De vierde set begon zoals wij de derde set geëindigd waren. De spanning liep op wat leidde tot een nek-aan-nek race. 11-11, 12-12, enzovoort. Helaas liep WVC vanaf de 15-15 op ons uit. Wij hadden geen antwoord op de sterke aanval van hun passerloper waardoor het verschil gemaakt was. De derde set werd verloren met 17-25. Dus 2-2, dat betekent een vijfde set. We waren gespannen, we wilden winnen. Dit bleek helaas ook in ons spel. We waren niet alert genoeg, reageerden niet goed op hun serve en scoorden niet. WVC liep op ons uit, we verloren de laatste set met 15-10. Teleurstellend met een 2-3 verlies liepen wij het veld af.