Tornado D2 – Ecare Apollo D3

Loes Kuipers doet verslag: ‘Vrijdag 14 november speelden we tegen Ecare Apollo. Na een fanatieke warming-up klonk om 21.15 het eerste fluitsignaal door de zaal en kon de wedstrijd beginnen.

Al meteen werd duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden, Apollo had een sterke aanval en goed blok. Het begin van de eerste set ging gelijk op, beide ploegen werkten hard voor elke bal. We liepen nog even uit, door een aantal mooie ballen over mid en een geweldig blokpunt van Iris, maar in de eindfase kwam Apollo echter terug door een aantal foutjes aan onze kant en ging de set naar Apollo. 19-25 (0-1)

Vol goede moed en enthousiasme begonnen we aan de tweede set. Het werd een spannende set waarbij beide ploegen niks toegaven aan elkaar. Door tactische balletjes van Yvette naar rechtsachter en een mooie serveserie van Silke kwamen we op voorsprong en maakte de tweede set af! 25-22 (1-1).

Set drie begonnen we sterk, de foutjes werden minder, we speelden vrij uit en door een serveserie van Pleuni kwamen we al snel op voorsprong. In de eindfase van de set werd het echter iets rommeliger aan onze kant en kwam Apollo weer bij. Gelukkig herpakten we ons op het juiste moment en ging ook de derde set naar ons. 26-24 (2-1)

Gebrand op de overwinning gingen we de vierde set in. Er werd fanatiek geknokt voor elke bal en punten werden gemaakt. Apollo had de hoop nog niet opgegeven en ging sterker spelen. Aanvallend kwamen we moeilijk door het ijzersterke blok van de tegenstander heen en ook de tactische balletjes werden van de grond gehaald. We scoorden nog een aantal mooie ballen over midden maar Apollo trok deze set aan het langste eind. 17-25 (2-2)

Een vijfsetter dus, alles of niets! Beide ploegen begonnen sterk en het ging gelijk op tot een stand van 8-8. Door een goede serveserie kwam Apollo op voorsprong, we knokten voor elke bal en kwamen nog terug maar door een sterke aanval , een goed blok maar door een aantal foutjes aan onze kant ging ook de laatste set naar de club uit Borne. 11-15(2-3)
Volgende week spelen we tegen Flevoll en gaan we natuurlijk voor de volle winst! 28 november spelen we thuis om 21.15 tegen Twente’05.