Tornado DS 2 dichter bij finale Beker!

Afgelopen donderdag 2 april is Tornado Dames 2 afgereisd naar Twello om de halve finale van de bekerronde te spelen.
We waren als team compleet en onze trouwe supporters Anneke Kuipers en Fenny & Ynske Leus waren ook aanwezig! In de kantine van Voorwaarts lag een fantastisch informatieboekje over de te spelen bekerwedstrijd tussen Voorwaarts en Tornado, waarin Voorwaarts liet weten een serie van 9 wedstrijden achter elkaar te hebben gewonnen. Ze zouden vol voor de winst te gaan en betekende dat wij dus hard aan het werk zouden moeten.

In het veld stonden twee teams voor het eerst tegenover elkaar en wisten een goed potje volleybal neer te zetten, zo bleek in de eerste set. Alhoewel Tornado steeds punten achter Voorwaarts aanliep, bleven we enthousiast en gingen voor alle ballen. We wisten met harde aanvallen te scoren en verdedigend haalde Marlou Wigger veel ballen van de vloer. In de eindfase beperkten we onze eigen fouten en wisten deze set met 21-25 binnen te halen.

De daaropvolgende set was een kleine herhaling van de eerste. Opnieuw liepen we een aantal punten achter de dames uit Twello aan, maar gaven het zeker niet uit handen. We wilden de volle winst pakken en moesten er dus een tandje bij doen. Voorwaarts verdedigde erg goed en maakte ons het niet makkelijk de ballen aan de grond te krijgen. Eenmaal boven de stand van 20 bracht Coach Annet een dubbele wissel in. Dat gaf ons even nieuwe adem en zo konden we deze spannende set afsluiten met een eindstand van 24-26.

In het begin van de derde set leek het heel even alsof we makkelijker konden uitlopen en kwamen op een voorsprong van 5-10. Dit konden we helaas maar kort vasthouden en de dames uit Twello kwamen erop.. en erover. Het team van Voorwaarts stond opnieuw erg goed te verdedigen waardoor wij veel moeite hadden de gaten te zoeken. Op deze manier liepen we alweer 2 punten achter de feiten aan, waarbij we in de slotfase geen 0-3 eindstand op de borden konden laten staan. (1-2)

De vierde en hopelijk voor ons laatste set speelden we een stuk beter en scoorden we aanvallend weer zoals we in de eerste en tweede set gedaan hadden. De servicepass en verdediging was er goed bij. Een serveserie van Marèll Maathuis in de slotfase bracht ons op 19-24. Door een mooi tactisch balletje hebben we het laatste punt gemaakt en deze set binnen kunnen slepen met een stand van 19-25. Eindstand 1-3 voor Tornado!

Doordat we met 5 teams in de halve finale zitten, zal de beste verliezer nog een nieuwe kans krijgen. Dit betekent dat we (waarschijnlijk) nog een wedstrijd moeten spelen voordat de finale gespeeld wordt. Supporters, hou de site van Tornado en Facebook pagina van Tornado Dames 2 in de gaten! Hopelijk zien we jullie wel weer bij de volgende bekerwedstrijd.

Onze eerstvolgende competitie wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 10 april tegen koploper
Saasveldia DS 1. Kom ons aanmoedigen, we kunnen jullie support goed gebruiken bij deze spannende pot! Tot dan!
IMG-20150403-WA0003