Tornado DS 1 – Betech Olhaco DS 1

Het komt niet vaak voor, dat de weersverwachting klopt zoals omschreven wordt.. maar vandaag was het toch zoals het weerbericht al had voorspeld, namelijk dat er een plaatselijke Tornado in Sporthal de Ransuil ontstaan is. Gelukkig geen blauwe ogen deze keer…

Tornado DS 1 stond namelijk voor de 2e keer tegenover de ploeg uit Hoogeveen. Daar namen de dames uit Geesteren 4 punten mee naar huis. Vandaag kreeg Tornado ondersteuning van Danique Hutten en Marell Slag uit dames 2, daar worden de dames voor bedankt

Om 16.00u serveerden de mini’s Joyce en Lara (spelend bij Tornado) de eerste service over het net. De strijd kon beginnen en het vuur ging aan. De kansen voor beide partijen waren gelijk en dat was ook te merken aan de set standen. Op 18-19 en 22-23 haalde Patrick zijn ploeg naar de kant. Helaas wist zijn ploeg niet de ommekeer te maken en verloor terecht met 23-25.

De tweede set moesten de Geestenaren het touw wat strakker aanhalen voor setwinst. Die Tornado waar we het al eerder over hadden, was daar zo ineens! Op 9-3 vloog Olhaco al haar eerste time-out in en op 18-10 haar tweede. Er werd bij Tornado flink getimmerd aan het net. Ook werd Jorieke Meijer meerdere malen met haar sterke serve ingebracht en haalde daarmee aardig wat punten binnen. Marell Slag maakte daarna meteen haar debuut bij Tornado en wist twee keer eenvoudig te scoren! De krachtige Tornado verwoestte de kans op setwinst voor hen en met 25-13 waren het de ladies uit Geesteren die er met de setwinst vandoor zijn gegaan.

Set drie leek een beetje op set 2. De trainer van Olhaco haalde zijn ploeg op 12-6 en 19-11 weer naar de zijlijn. Daarna nam de kracht van de Tornado wat af en daarmee kwam Olhaco langzaam weer dichterbij.
De scheidsrechters waren zo af en toe ook nog verdwaald, maar dat zal vast door de kracht van de Tornado komen….
De Geesterse dames wisten het weer ontzettend spannend te maken en maakten er dan ook graag een circus van. De gehele voorsprong was op 21-21 weer weggepoetst en Tornado moest er niet één, maar twee clowntjes bij gaan halen. De bal ging maar over en weer, maar met 28-26 was de set voor Tornado binnen.

De leeuwinnen weer getemd en met de goochelaars weer in het veld, werd er opnieuw gezorgd voor een spannend potje volleybal. Wederom had de ploeg uit Geesteren een voorsprong opgebouwd via 16-12 en 19-13. Nadat bij het jongleren de bal een aantal keer op de grond viel, stond Olhaco alweer langszij op 21-21.
Met nog even wat flinke scores wist Tornado uiteindelijk een klap op de vuurpijl te geven en met 25-23 haalden zij 4 punten binnen.

A.s. zaterdag 8 februari om 17.30u speelt Tornado tegen DeVoKo DS 1, in de Dorper Esch in Denekamp. Ook hier hoopt het circus van Tornado weer op uw komst!