TORNADO DOET ZICHZELF TEKORT

Kun je tevreden zijn als je met 1-3 thuis verliest? Mijn sporthart zegt van nee, en toch waren we het wel met elkaar na afloop van de wedstrijd Tornado vs Dash.

Vooraf werd stilgestaan bij het overlijden van Marietje Kamphuis met een indrukwekkende minuut stilte in de line up. Zij heeft veel voor de club betekent en naast het feit dat ze een trouwe supporter was van Dames 1 was zij het vertrouwde gezicht als journalist van de plaatselijke krant voor ons na elke wedstrijd.

Dan de wedstrijd. Dash heeft een ervaren team met ongeveer de dubbele leeftijd van de Tornado jonkies en die ervaring zou belangrijk blijken. In de eerste set ging het gelijk op tot 15-15. Dan sloeg Tornado een gat met een aantal goede services en twee mooie aanvallen. Via 20-18 en 21-21 liep Tornado uit naar 24-21. Set in de tas zo dacht het publiek ook in de goed gevulde Ransuil. Maar helaas. De eerste directe kans op setwinst werd niet voluit geslagen en twee directe ketsers later stond het weer 24-24. De set werd verloren met 24-26 en dat was wel even zuur. In de 2e set speelde Dash een goede pot en was ons fout percentage zowel in de service als pass te hoog. Er werd hard gewerkt doch op 19-25 is het klaar ( 0-2 voor Dash).

De derde set rechtte Tornado de rug en het werd weer een wedstrijd op een goed niveau waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en mooie rally’s wisselen elkaar af. Na 21-21 ging het de finale van de set in. En dan was het weer de goede service van Dash die ons de nek om draaide. Drie directe punten en een persoonlijke fout later was het 21-25.

In de vierde set verdiende Tornado een compliment omdat het niet wenste te capituleren. Na 5-0 is het gat geslagen en dat kwam nooit meer dicht. Er werd punt voor punt geknokt en een mooi niveau gehaald door beide ploegen waarbij Tornado nu gestaag uitliep naar een verdiende 25-19 setwinst. Met name de rol van de uitstekend spelende libero (Danique Hutten) en een uitstekende invalbeurt van Marell Maathuis in de gehele vierde set met (9 directe scores) maakten het verschil.

Het publiek was na afloop enthousiast over de mooie wedstrijd en dat was ook terecht. Dash verdiende een compliment voor de ervaring die liet zien hoe je een eindfase speelt. Wij doen onszelf vind ik tekort maar laten wel een mooie stijgende lijn zien in ons spelbeeld, het gehaalde niveau en de persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid.

Met drie invallers vanuit dames 2 (we bedanken Tina, Marell en Yvette die daarmee haar debuut maakt in de hoofdmacht van Tornado!) heeft het team met lef gespeeld en hebben we in de eindfases nog wat te leren.

Volgende week weer verder, inch by inch.
(Wedstrijdverslag van Albert Abbing, interim coach Tornado Dames 1. Foto Rudy van ‘t Rood. Libero Danique Hutten in actie)