Tornado Dames 2 overklast Harambee

Het tweede team van Tornado Geesteren mocht gisteren aantreden voor de studenten van Harambee uit Enschede. Ellen Meijer, speelster in het team, doet verslag.
“Een aantal speelsters van ons spelen zowel in Meisjes A als in Dames 2, waarbij één van deze meiden bij de wedstrijd van vrijdag door haar enkel ging. Daarnaast hadden we nog een enkelblessure en zouden we het met een smalle selectie moeten doen. Gelukkig kwam Marlon Bekhuis onze selectie versterken.”

“Vol goede moed begonnen we aan de 1e set. Er werd vanaf het begin fanatiek geknokt voor elke bal, waardoor het een klein beetje rommelig werd. De pass kwam niet helemaal rechts bij het net, waardoor de spelverdeelster minder goed de set-up kon brengen en onze aanvalsters niet vrijuit konden slaan. We kregen door dat er een gat in het centrum bij de tegenstander zat en hebben daarmee veel punten gescoord. Vooral op Tina’s slimme balletjes had Harambee geen antwoord. Uiteindelijk hebben wij aan het langste eind getrokken en de set naar ons toe kunnen slepen met 22-25 (0:1).”

“De 2e set begonnen we sterker, iedereen had de flow te pakken. Deze set hadden we vooral servedruk, waardoor de tegenstander de pass moeilijk aan het net kreeg. Verdedigend speelden we erg sterk en hadden een grote voorsprong (16-11). We begonnen vervolgens zelf weer wat fouten te maken en lieten Harambee weer dichterbij komen doordat we onze afspraken even niet goed nakwamen. Na een goede time-out en 2 wissels hebben we opnieuw gewonnen met een setstand van 22-25. Een 2-0 voorsprong dus. We moesten zorgen dat we het spel van de 1e en 2e set vasthouden, zo werd afgesproken. Door een serveserie van Tina, Suzan en Yvette speelden we Harambee helemaal weg. Zij hadden totaal geen grip op de servicepass. We hebben deze set naar ons toe kunnen trekken met een eindstand van 9-25. De winst was binnen, maar het 5e punt moest en zouden we ook gaan halen.”

“De laatste set speelden we met een kleine wisseling in de opstelling. We bleven sterk spelen, zowel verdedigend als aanvallend, maar Harambee was niet van plan de laatste set weg te geven. Het spel ging weer gelijk op en er werd van beide kanten geknokt. Halverwege bracht Annet een wissel in en dit pakte wederom goed uit. Deze set bleef het nog spannend tot de stand van 22-24. Één puntje hadden we nog nodig voor een 5-punter. Het laatste punt kregen we doordat Marell een rallypass direct rechts achterin de hoek van Harambee plaatste en hiermee was ook de laatste setwinst binnen! Een mooie afsluiter voor de dames van Tornado en dus een terechte overwinning.”