Tornado Dames 2 knokt, maar verliest ‘Derby van het Oosten’

Het tweede team van Tornado Geesteren mocht afgelopen vrijdag aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Yvette Maathuis, speelster in het team, doet verslag.

“Het is klokslag 20.00 uur en de speelsters verzamelen zich in de kantine van de sporthal. Het volleybalseizoen is weer begonnen en vanavond staat Dynamo Dames 3 op het programma. Ook wel de ‘Derby van het Oosten’ genoemd. Na een goede voorbereiding en een team vol nieuwe en jonge speelsters zijn we na een peptalk van trainer/coach Annet de Kinkelder begonnen met een goede warming-up om ons zo voor te bereiden op de eerste wedstrijd van het seizoen.”

“Het eerste scheidssignaal klonk luid door de zaal, een tribune vol met publiek en een kleine spanning bij een aantal speelsters. De juiste ingrediënten voor een wedstrijd! We begonnen vol enthousiasme aan de 1e set. Het spel van onze kant was erg snel, de serve was goed en de pass kwam perfect waardoor de spelverdeelster het spel goed kon verdelen. Hierdoor werden er aan onze kant veel punten gemaakt en lieten we Dynamo de fouten maken. De 1e set, die toch spannend was, werd gewonnen door Tornado met 25-21.”

“Vol goede moed begonnen we aan de 2e set. Nieuwe kansen, nieuwe speelsters. We liepen deze set achter de feiten aan waardoor Dynamo de punten maakten en wij de fouten. Het blok sloot bijvoorbeeld niet goed en in de pass was het rommelig en miste er af en toe een stukje communicatie. Deze set is daarom ook verdient naar Dynamo gegaan met een eindstand 19-25.”

“Het stond 1-1, en wij waren als team niet van plan om Dynamo met de punten naar huis te laten gaan. Op de sterke middenspeelster van Dynamo die goed en veel werd aangespeeld konden wij als team geen grip krijgen. De ballen werden over of door het blok heen geslagen en ook voor de verdediging was het moeilijk om deze ballen te verdedigen. Helaas was de 3e set een kopie van de 2e, dus trok Dynamo aan het langste eind en won ook deze set met 18-25.”

“Iedereen was erg gedreven om er een vijf-setter uit te halen. Dit zou betekenen dat we deze set zouden moeten winnen. Het ging gelijk op, wij maakten minder fouten waardoor we dicht achter Dynamo bleven met de puntenstand. Het blok werd sterker aan onze kant en de verdediging en pass ballen kwamen goed bij de spelverdeelster waardoor de ballen goed langs het net verdeeld konden worden. Helaas voor ons trok het ervaren team van Dynamo wederom aan het langste eind met 21-25 als eindstand.”

“Ondanks dat we hebben verloren met 3-1, hebben we een prima eerste wedstrijd gespeeld tegen het te sterke en ervaren team van Dynamo Tubbergen. Het positieve is dat we allemaal nog erg jong zijn en veel kunnen leren. Ook spelen we als een team en daar kunnen we nog heel wat mee gaan bereiken dit seizoen!”